Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Ασφάλεια 5 αστέρων

Ελλάδα 6:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Honda Civic e:HEV: Ασφάλεια 5 αστέρων

ΝΕΑ

Honda Civic e:HEV: Ασφάλεια 5 αστέρων

ΝΕΑ

Το νέο Honda Civic e:HEV αποδεικνύει την ασφάλειά του αποσπώντας 5 αστέρια στα crash test του Euro NCAP.

Advertisement
Advertisement

Η Honda έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια του νέου Civic e:HEV κάτι που αποδεικνύεται από τις βραβεύσεις του μοντέλου από διεθνής οργανισμούς. Το νέο Civic βραβεύτηκε με 5 αστέρια από τον οργανισμό Euro NCAP στις πρόσφατες μετρήσεις ασφάλειας επιβεβαιώνοντας το όραμα της Honda για μηδενισμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα έως το 2050.

Το νέο Civic, για να πετύχει την μέγιστη βαθμολογία στον οργανισμό Euro NCAP ενσωματώνει έναν αριθμό δομικών τεχνικών για τη βελτίωση της συνολικής παθητικής ασφάλειας. Αυτό περιλαμβάνει πρόσθετα ενισχυτικά στις εμπρός πόρτες και στα πλαίσια θόλου πίσω τροχών που βελτιώνουν την απόδοση πλευρικής πρόσκρουσης. Αυτά ενώνονται με ένα στήριγμα για να βοηθήσει στον έλεγχο και τον περιορισμό της παραμόρφωσης σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από το ισχυρότερο, πιο προστατευτικό αμάξωμα, όλες οι εκδόσεις του νέου Civic περιλαμβάνουν 11 αερόσακους, συμπεριλαμβανομένων αερόσακων γονάτων. Εκτός από τους επιβάτες, η Honda έχει φροντίσει να σχεδιάσει το νέο Civic με γνώμονα και την ασφάλεια των πεζών. Είναι χαρακτηριστικός ο σχεδιασμός του εμπρός προφυλακτήρα ο οποίο απορροφά την ενέργεια πρόσκρουσης, μειώνοντας τον κίνδυνο καταγμάτων των ποδιών για τους πεζούς σε περίπτωση σύγκρουσης.

Δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε και το σύστημα Honda Sensing το οποίο αναλαμβάνει να θωρακίσει την ασφάλεια του Civic με προηγμένα τεχνολογικά συστήματα. Το Honda Sensing χάρη στο σύστημα καμερών, αισθητήρων και ραντάρ, βελτιώνει σημαντικά το επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας του μοντέλου, αλλά συμβάλει και στην υποβοήθηση της οδήγησης του αυτοκινήτου. Το σύστημα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα βελτιωμένο σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την παρουσία οχημάτων μπροστά και να εκδίδει ηχητικές, οπτικές και απτικές ειδοποιήσεις για να ειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση που πλησιάζει με υπερβολική ταχύτητα.

Advertisement

Η δέσμευση της Honda για την επίτευξη μηδενικών τροχαίων ατυχημάτων στα προϊόντα της έως το 2050 διασφαλίζει ότι το Civic παραμένει ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιο Honda Civic Type R πέτυχε τελικά το ρεκόρ;
Honda Civic e:HEV: Βραβευμένη σχεδιαστική προσέγγιση (+video)
Honda Civic e:HEV: Υβριδική τεχνολογία αιχμής