Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW δωρίζει 1 εκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Τουρκία και Συρία

Ελλάδα 22:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW δωρίζει 1 εκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Τουρκία και Συρία

ΝΕΑ

H VW δωρίζει 1 εκατομμύριο ευρώ για τους πρόσφυγες σε Ελλάδα, Τουρκία και Συρία

ΝΕΑ

Η δωρεά του VW Group θα δοθεί προς τον γερμανικό Ερυθρό Σταυρό και στις τοπικές του οργανώσεις σε μια προσπάθεια άμεσης βοήθειας για τη στήριξη των προσφύγων στη Μεσόγειο.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Βορειοδυτική Συρία, άλλα 3 εκατομμύρια πρόσφυγες στην Τουρκία και χιλιάδες που βρίσκονται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα αλλά και στα νησιά μας χρειάζονται βοήθεια, ιδίως στις ημέρες μας με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η VW θα διαθέσει λοιπόν 1 εκατομμύριο ευρώ για την ανακούφισή τους, τα οποία μέσω του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού θα χρησιμοποιηθούν για την προμήθεια, τη μεταφορά και τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας και φαγητού, καθώς και ιατρικών και ψυχοκοινωνικών μέτρων έκτακτης ανάγκης.

Επιπλέον, το κονδύλι θα χρηματοδοτήσει τον εξοπλισμό, την κατάρτιση και τον εφοδιασμό των εθελοντών από τις τοπικές αδελφές κοινωνίες του γερμανικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και από οργανισμούς τοπικής βοήθειας.

Advertisement
Advertisement

Διπλασιάζονται τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις – Αφαιρούνται πινακίδες!

Όπως δηλώνει ο Gunnar Kilian, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του VW Group, υπεύθυνος για το τμήμα προσωπικού: «Η Volkswagen νιώθει την ευθύνη για το ζήτημα των προσφύγων και των ανθρωπιστικών συνεπειών που επιφέρει η παγκόσμια μετανάστευση. Ο Όμιλός μας έχει αναλάβει τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες από το 2015. Δεδομένης της παρούσας κατάστασης έκτακτης ανάγκης στην περιοχή της Μεσογείου, επεκτείνουμε τη δέσμευσή μας για πρόσφυγες πέρα ​​από τη Γερμανία: Επειδή ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει εθνικά σύνορα. Με αυτή τη δωρεά, θέλουμε να βοηθήσουμε στην παροχή άμεσης και αποτελεσματικής τοπικής υποστήριξης».

Advertisement

Θυμίζουμε ότι εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, η VW έχει δωρίσει εκατοντάδες χιλιάδες ιατρικές μάσκες, έχει υποστηρίξει με την παροχή σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ την αερομεταφορά ιατρικού εξοπλισμού από την Κίνα, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή προστατευτικών προσώπου μέσω 3D εκτυπωτή για να βοηθήσει τους ασθενείς στην Ισπανία.

Video: Στο συνεργείο χωρίς πρόστιμο – Δείτε τα μέτρα προστασίας

Advertisement

Τέλος, μέσω του προγράμματος υποστήριξης των προσφύγων, το VW Group συντονίζει προγράμματα ενσωμάτωσης στη Γερμανία για την προετοιμασία των νέων σε ηλικία προσφύγων προς επαγγελματική κατάρτιση και την αγορά εργασίας από το 2015.

Πάνω από 5.000 άτομα έχουν ήδη βοηθηθεί μέχρι σήμερα. Η επέκταση της υποστήριξης των προσφύγων σε διεθνή κλίμακα αποτελεί σημαντικό στοιχείο της συμμετοχής του Ομίλου Volkswagen σε αυτές τις δραστηριότητες.

Advertisement