Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H VW δεν προχωρά σε 10-τάχυτο DSG

Ελλάδα 22:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H VW δεν προχωρά σε 10-τάχυτο DSG

ΝΕΑ

H VW δεν προχωρά σε 10-τάχυτο DSG

ΝΕΑ

Τελικά η γερμανική εταιρεία δεν θα προχωρήσει στην παραγωγή ενός DSG κιβωτίου με 10 σχέσεις, όπως έγινε γνωστό στην διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Πριν από περίπου δύο χρόνια η VW είχε ανακοινώσει στο τεχνολογικό φόρουμ της Βιέννης πως οι ειδικοί της δούλευαν πάνω στην εξέλιξη ενός 10-τάχυτου αυτόματου κιβώτιου με διπλό συμπλέκτη (το γνωστό DSG). Τελικά, το όλο πρότζεκτ δεν θα προχωρήσει καθώς στην πορεία διαπιστώθηκε πως ένα τέτοιο κιβώτιο αποδείχτηκε ιδιαίτερα πολύπλοκο κατασκευαστικά, όσο και ακριβό στην υλοποίησή του.

Η αλήθεια είναι πόσο μεγάλο είναι το όφελος από ένα κιβώτιο ταχυτήτων με τόσες πολλές σχέσεις και που τελικά βρίσκεται το όριο. H ZF, ο προμηθευτής κιβωτίων της BMW, έχει δηλώσει πως οι 8 σχέσεις είναι ιδανικές, άντε να φτάσει κανείς μέχρι τις 9 προς την υπερβολή. Πάντως, η GM με την Ford συνεργάζονται για την παραγωγή 9-τάχυτων κιβωτίων, που τοποθετούνται ήδη σε μοντέλα της FCA, η Mercedes προσφέρει τα 9G-Tronic σε συγκεκριμένα μοντέλα, ενώ η Hyundai-Kia είχαν ανακοινώσει πριν από καιρό πως εξελίσσουν το δικό τους 10άρι. Ο χρόνος θα δείξει…

Advertisement
Advertisement