Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Βowens & Wilkins κατασκευάζει τα πρώτα ηχεία αυτοκινήτου με πραγματικά διαμάντια

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Βowens & Wilkins κατασκευάζει τα πρώτα ηχεία αυτοκινήτου με πραγματικά διαμάντια

ΝΕΑ

H Βowens & Wilkins κατασκευάζει τα πρώτα ηχεία αυτοκινήτου με πραγματικά διαμάντια

ΝΕΑ

Η κορυφαία εταιρία κατασκευής high-end ηχείων δημιουργεί κάτι πραγματικά μοναδικό για απίστευτο ήχο και στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Ο ήχος μέσα στο αυτοκίνητο είναι μία ιδιαίτερα σύνθετη υπόθεση, με δεκάδες παραμέτρους να παρεμβαίνουν στην τελική ποιότητα του ήχου που απολαμβάνουν οι επιβάτες. Ο πιο βασικός πάντως κρίκος μιας κορυφαίας απόδοσης ήταν και παραμένουν πάντα τα ηχεία.

Μία από τις πιο γνωστές εταιρίες στην κατασκευή εξαιρετικών ηχείων για οικιακή (και όχι μόνο) χρήση, η Βowens & Wilkins, προσφέρει εδώ και αρκετά χρόνια μερικά από τα καλύτερα συστήματα που μπορεί κανείς να συναντήσει στο σαλόνι ενός αυτοκινήτου. Και στη νέα BMW iX παρουσίασε για πρώτη φορά τα νέα της tweeters με “Diamond Dome” όπως το ονομάζει η εταιρία.

Οι δύο εταιρίες έχουν ήδη μεγάλη συνεργασία με στόχο τον πιο εξελιγμένο ήχο που υπάρχει στον χώρο του αυτοκινήτου. Στόχος της Β&W είναι να δημιουργεί ηχεία μέσω των οποίων ο ακροατής θα αισθάνεται ότι βρίσκεται ακριβώς μέσα στο στούντιο μαζί με τον καλλιτέχνη κατά την διάρκεια της ηχογράφησης.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα που εφαρμόζεται στην iX αποτελείται από τρία tweeters με θόλους αλουμινίου, πέντε midrange κατασκευασμένα από το εξελιγμένο υλικό Αραμίδιο, και δύο tweeters τα οποία χρησιμοποιούν πραγματικό διαμάντι για την κατασκευή του θόλου τους και την ενίσχυσή τους για καλύτερη απόδοση στις υψηλές συχνότητες.

Με την ελάχιστη δυνατή ελαστικότητα, οι θόλοι από διαμάντι έχουν ελάχιστες παραμορφώσεις και απίστευτα κρυστάλλινο ήχο στις υψηλές συχνότητες. Εφοδιάζονται επίσης με το σύστημα που υπάρχει στα φημισμένα ηχεία της σειράς “Ναυτίλος” της Β&W, έτσι ώστε να περιορίζονται οι δευτερογενείς παραμορφώσεις από το πίσω μέρος του tweeter.

Άλλα οκτώ ηχεία είναι ενσωματωμένα στα εμπρός και πίσω προσκέφαλα, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν ανεξάρτητα για να προσαρμόζει ο κάθε επιβάτης τον ήχο στα δικά του μέτρα. Υπάρχουν επίσης τέσσερα woofers τα οποία είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να ολοκληρώνουν την ακουστική εμπειρία.

Advertisement

Όλα τα μεγάφωνα καλύπτονται με βουρτσισμένο μέταλλο και χαραγμένο με laser το λογότυπο της εταιρίας και μαζί έναν διακριτικό φωτισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
BMW i Vision Circular: Ένα πρωτότυπο… πρωτότυπο!
BMW iX3: Επιτακτική ανανέωση επειδή δεν πουλάει
H BMW ξεκίνησε τις δοκιμές της υδρογονοκίνητης X5

Advertisement