Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Volvo αλλάζει πίστα στη φόρτιση ηλεκτρικών! (+video)

Ελλάδα 12:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Volvo αλλάζει πίστα στη φόρτιση ηλεκτρικών! (+video)

ΝΕΑ

H Volvo αλλάζει πίστα στη φόρτιση ηλεκτρικών! (+video)

ΝΕΑ

Με μια στρατηγικής σημασίας συνεργασία, η σουηδική μάρκα αλλάζει τα δεδομένα στη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Volvo Cars συνεργάστηκε με την Breathe Battery Technologies (Breathe) και έγινε η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία, που αποκτά πρόσβαση στην τελευταία έκδοση του πατενταρισμένου λογισμικού φόρτισης, με δυνατότητα αλγόριθμου για χρήση στα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα νέας γενιάς.

Με την ενσωμάτωση του λογισμικού της Breathe στην εσωτερική πλατφόρμα διαχείρισης μπαταριών της Volvo, την στιγμή που η μάρκα οδεύει ολοταχώς για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, έως το 2030, εξασφαλίζεται ο ταχύτερος δυνατός χρόνος φόρτισης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η μείωση του συνολικού χρόνου για τη φόρτιση ενός EV, φτάνει το 30%, χωρίς να επηρεαστεί η «μακροζωία» της μπαταρίας, αλλά και η ενεργειακή της πυκνότητα.

Advertisement
Advertisement

Μπαταρίες που καθορίζονται από λογισμικό

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή σταδιακή φόρτιση, που βασίζεται σε προκαθορισμένους κανόνες, το λογισμικό της Breathe χρησιμοποιεί προσαρμοστική φόρτιση για δυναμικό έλεγχο της μπαταρίας, σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα την επίτευξη σημαντικά μικρότερων χρόνων στη διαδικασία.

Χρησιμοποιώντας αλγόριθμους, το λογισμικό διαχειρίζεται τη διαδικασία φόρτισης, σύμφωνα με την κατάσταση της μπαταρίας, για να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία οδήγησης, αποφεύγοντας τον κίνδυνο επιμετάλλωσης λιθίου, που μπορεί να βλάψει την απόδοση και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Advertisement

Αυτό, δηλαδή, που είναι και το βασικό ζητούμενο, αλλά και ένας εκ των σοβαρών προβληματισμών, κάθε υποψήφιου αγοραστή ενός καινούργιου ηλεκτρικού αυτοκινήτου.