Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Τoyota εξελίσσει φθηνό σύστημα αυτόνομης οδήγησης

Ελλάδα 3:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Τoyota εξελίσσει φθηνό σύστημα αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

H Τoyota εξελίσσει φθηνό σύστημα αυτόνομης οδήγησης

ΝΕΑ

Η αυτόνομη οδήγηση θα αποτελέσει το νέο πεδίο αντιπαράθεσης των μεγάλων εταιριών και η Toyota μπαίνει δυναμικά σε αυτή τη νέα τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Μετά την επιτυχία του συστήματος της Tesla και την εμπορική του αποδοχή, όλες οι εταιρίες σπεύδουν να μπουν στην εποχή της αυτόνομης οδήγησης. Μεταξύ αυτών και η Toyota η οποία σε συνεργασία με την εταιρία Woven Planet εξελίσσουν από κοινού ένα σύστημα αυτόνομης οδήγησης με κάμερες χαμηλού κόστους.

Η εταιρία Woven Planet χρησιμοποιεί αυτές τις φθηνές κάμερες για να συλλέξει δεδομένα και να “εκπαιδεύσει” το σύστημά της, δημιουργώντας μία καινοτόμο διάταξη που θα οδηγήσει σε αυτόνομα συστήματα χαμηλού κόστους αλλά και υψηλής τεχνολογίας.

H συλλογή δεδομένων από έναν μεγάλο στόλο αυτοκινήτων είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάπτυξη συστήματος αυτόνομης οδήγησης, αλλά κοστίζει πολύ ενώ δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στα δεδομένα από πανάκριβους αισθητήρες.

Advertisement
Advertisement

Η Tesla για παράδειγμα χρησιμοποιεί data από περισσότερα από 1 εκατομμύριο αυτοκίνητα για να εξελίξει το δικό της σύστημα, ενώ η Waymo και άλλες εταιρίες προσθέτουν και ακριβούς αισθητήρες lidar σε μικρότερους όμως αριθμούς οχημάτων.

Η Woven Planet εξακολουθεί να χρησιμοποιεί δεδομένα που συλλέγονται από άλλους αισθητήρες, όπως ραντάρ και lidar, για εκπαίδευση καθώς και για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.

Advertisement

Όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της εταιρίας Michael Benisch, “χρειαζόμαστε τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Και δεν μπορούμε να βασιζόμαστε σε έναν μικρό στόλο οχημάτων με ακριβούς αισθητήρες”.

Η Woven Planet χρησιμοποιεί κάμερες οι οποίες είναι 90% φθηνότερες από τους σένσορες που χρησιμοποιούνταν πριν και μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα σε μεγάλους στόλους οχημάτων.

Advertisement

Η χρήση δεδομένων από τις κάμερες χαμηλού κόστους έχει αυξήσει την απόδοση του συστήματος που εξελίσσει η Woven Planet στο ίδιο επίπεδο με το σύστημα που χρησιμοποιούσε αισθητήρες υψηλού κόστους.

Αν και η Toyota θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί πολλαπλούς αισθητήρες, η νέα αυτή τεχνολογία επιτρέπει την πιο γρήγορη εξέλιξη του συστήματος αυτόνομης οδήγησης, το οποίο μάλιστα θα είναι πιο φθηνό και προσιτό σε μία μεγαλύτερη γκάμα μοντέλων της εταιρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι περιμένει η Toyota για να φέρει την GR Corolla στην Ευρώπη;
Τεράστιο πρόβλημα με τις παραγωγές η Toyota – Τι γίνεται με την Ελλάδα
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα, πανίσχυρη Toyota GR Corolla

Advertisement