Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση

Ελλάδα 6:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Schneider Electric: Η επώνυμη επιλογή στην οικιακή φόρτιση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με πάνω από 180 χρόνια ιστορίας και καινοτομιών, η Schneider Electric έρχεται να προσφέρει τις δικές της προτάσεις για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, παρέχοντας κορυφαίες λύσεις για οικιακούς φορτιστές σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία ενός παγκόσμιου ηγέτη στη διαχείριση της ενέργειας.

Advertisement
Advertisement

Η έλευση της εποχής της ηλεκτροκίνησης ανοίγει ένα νέο πεδίο δράσης και φέρνει στο προσκήνιο σημαντικές προκλήσεις για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ’ αυτό το νέο τοπίο καλείται να παίξει και η Schneider Electric, η οποία είναι ένας γίγαντας σε παγκόσμιο επίπεδο στην διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας, με σημαντική παρουσία στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων κάθε νέας τεχνολογίας.

Φυσική εξέλιξη της πλούσιας δραστηριότητάς της σε κάθε τομέα του σύγχρονου ενεργειακού τοπίου είναι και ενασχόλησή της με την φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ήδη η εταιρία έχει αποκτήσει τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία άνω των 10 ετών στον τομέα, με πάνω από 100.000 φορτιστές εγκατεστημένους σε περισσότερες από 45 χώρες.

Advertisement
Advertisement

Οι φορτιστές της Schneider Electric είναι σχεδιασμένοι και κατασκευασμένοι στη Γαλλία, σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά με την Green Premium πιστοποίηση (RoHS + REACh).

Η μεγάλη γκάμα φορτιστών είναι ικανή να καλύψει κάθε ανάγκη της αγοράς, όσο απαιτητική και αν είναι αυτή. Είτε αυτόνομα, με το ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης φορτιστών, που βρίσκεται στους Smart Wallbox και Parking, είτε με το εξειδικευμένο σύστημα διαχείρισης φορτιστών Load Management System (LMS). Τέλος οι φορτιστές, στα πλαίσια της αρχιτεκτονικής EcoStruxure Building της Schneider Electric, είναι έτοιμοι να ενταχθούν σε οποιοδήποτε σύστημα διαχείρισης ενέργειας κάθε κτιρίου, οποιουδήποτε μεγέθους.

Για οικιακή φόρτιση ή για χρήση σε μικρούς χώρους στάθμευσης, ο φορτιστής της εταιρείας EVlink Wallbox είναι η κατάλληλη επιλογή. Το EVlink Wallbox είναι αδιάβροχο και στιβαρό. Ιδανικό για εξωτερικούς χώρους σε κατοικίες και μικρούς χώρους στάθμευσης (πολυκατοικίες, ξενοδοχεία κτλ) προσφέροντας δυνατότητες επιλογής όπως:

  • Ισχύς: 3,7/ 7,4/ 11,0 και 22,0 kW.
  • Ενσωματωμένο καλώδιο φόρτισης ή πρίζα-υποδοχή καλωδίου
  • Επιλογή βάσης για επιδαπέδια στήριξη
Advertisement

Το Wallbox είναι πολύ εύκολο στην τοποθέτησή του ενώ η πρόσβαση για τη φόρτιση γίνεται με τη χρήση κλειδιού. Παρέχει επίσης δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας όπως εντολή για μείωση ισχύος σε συγκεκριμένες ώρες ή και παύση λειτουργίας για συγκεκριμένες ώρες.

Advertisement

Η πιο αναβαθμισμένη εκδοχή φορτιστών της Schneider Electric για οικιακή χρήση ή σε εταιρικούς πελάτες είναι το Smart Wallbox, το οποίο συμμετέχει και στο πρόγραμμα “ΚΙΝΟΥΜΑΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ” του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που επιδοτεί την αγορά ηλεκτρικών ποδηλάτων, αυτοκινήτων, δίκυκλων και τρίκυκλων. Με όμοια αισθητική όπως το απλό Wallbox, το Smart Wallbox μπορεί να προσφέρει επιπλέον και τα παρακάτω:

  • Διασύνδεση σε δίκτυο επικοινωνίας φορτιστών OCCP
  • Ενσωματωμένο σύστημα διαχείρισης (web based)
  • Δυνατότητα πρόσβασης με RFID κάρτες, με διαφορετικά δικαιώματα ανά χρήστη
  • Επιλογή της ισχύος από 7,4 kW έως 22,0 kW, ανάλογα με τον τύπο κτηρίου

Εκτός από τους οικιακούς φορτιστές, η Schneider Electric παρέχει και λύσεις για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε parking. Η σειρά EVlink Parking μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορους χώρους στάθμευσης, όπως γραφεία, ξενοδοχεία, χώρους στάθμευσης στόλων οχημάτων, σούπερ μάρκετ, δημοτικές εγκαταστάσεις κ.ά.

Η σειρά EVlink Parking προσφέρει ότι ακριβώς και η σειρά Smart Wallbox με δυνατότητα όμως δύο εξόδων ταυτόχρονης φόρτισης και επιλογή επίτοιχης ή επιδαπέδιας τοποθέτησης, για την ταυτόχρονη φόρτιση 2 οχημάτων. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα για επιτήρηση και διαχείριση κάθε εξόδου, μέσω χρήσης λογισμικού.

Advertisement

Πέρα από τους φορτιστές, η Schneider Electric ως ηγέτης στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στη διαχείριση της ενέργειας, παρέχει και κάποιες πολύ εξελιγμένες λύσεις έτσι ώστε να γίνεται καλύτερη εκμετάλλευση των διαθέσιμων φορτίων και πιο αποδοτική η χρήση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το σύστημα διαχείρισης φορτιστών EVlink (Load Management System) έχει ως στόχο την πιο αποτελεσματική διαχείριση της φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων σε συνάρτηση με την διασφάλιση της διαθεσιμότητας ισχύος του κτιρίου από το οποίο παίρνουν την ενέργειά τους. Το σύστημα αυτό παρακολουθεί την ροή της ηλεκτρικής ενέργειας σε πραγματικό χρόνο και όταν η ζήτηση είναι πιθανό να υπερβεί την διαθέσιμη τροφοδοσία, το EVlink Load Manegement System αναδιανέμει τα φορτία, εξαλείφοντας την ανάγκη για αναβάθμιση της ηλεκτρικής εγκατάστασης του κτιρίου.

Το σύστημα διαθέτει ένα πολύ προηγμένο αλγόριθμο το οποίο κατανέμει την διαθέσιμη ενέργεια ομοιόμορφα ανάμεσα στους σταθμούς φόρτισης των οχημάτων. Έχει την ικανότητα να διαχειριστεί έως και 100 σημεία φόρτισης AC ή DC, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αναβαθμιστεί και να φθάσει και έως τα 1.000 σημεία φόρτισης. Μέσα από το σύστημα αυτό της Schneider Electric μπορεί να εξασφαλιστεί ότι όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα έχουν την δυνατότητα φόρτισης ανεξαρτήτως της ώρας που συνδέονται. Το σύστημα έχει επίσης αρκετές επιπλέον δυνατότητες, όπως την πιο στοχευμένη περίοδο φόρτισης σε ώρες που είναι πιο φθηνό το ρεύμα, τη δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα, την απουσία συνδρομής κ.ά.

Χάρη στους εξελιγμένους οικιακούς φορτιστές της αλλά και στο σύστημα EVlink Load Management System το οποίο βοηθά να αξιοποιηθεί καλύτερα η υπάρχουσα υποδομή χωρίς να χρειαστούν επιπλέον επενδύσεις, η Schneider Electric συνεχίζει την σχεδόν δύο αιώνων πορεία της στην διαχείριση της ενέργειας και στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μία ηγετική παρουσία από μία εταιρία με μεγάλη εμπειρία και μοναδική τεχνογνωσία σε δεκάδες τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας, η οποία αποτελεί εγγύηση για τον σύγχρονο καταναλωτή που αναζητά σιγουριά και αξιοπιστία ώστε να κάνει το μεγάλο βήμα με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου.