Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Songsan Motors μας πάει στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’50

Ελλάδα 21:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Songsan Motors μας πάει στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’50

ΝΕΑ

H Songsan Motors μας πάει στις ΗΠΑ της δεκαετίας του ’50

ΝΕΑ

Με το τελευταίο μοντέλο της Songsan Motors, το οποίο λέγεται Monterey EV, η Κινέζικη εταιρεία επαναφέρει την αισθητική των ‘50s στους δρόμου- ή τουλάχιστον, αυτό θέλει να κάνει.

Advertisement
Advertisement

Λίγες κινεζικές εταιρείες είναι τόσο «κολλημένες» με την αντιγραφή παλιών αμερικάνικων αυτοκινήτων όπως είναι η Songsan Motors και αυτό φαίνεται από το Monterey.

Εμπνευσμένη από τα αμερικανικά σεντάν της δεκαετίας του ’50, η Songsan προχωρά ένα βήμα παραπέρα κάνοντας την έκδοση του νέου της μοντέλου, αμιγώς ηλεκτρική. Οι λεπτομέρειες που έχουν να κάνουν με την αυτονομία αλλά και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, δεν έχουν διευκρινιστεί από την Songsan.

Advertisement
Advertisement

Για το σχεδιασμό ωστόσο, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία αλλά ούτε και η ίδια η εταιρεία «κρύβεται». Το σχήμα, οι αεραγωγοί, ο διάκοσμος στην οροφή, καθώς και το σχήμα του χρωμίου κατά μήκος της πλευράς του Monterey υποδηλώνουν ότι εμπνέεται κυρίως από το Buick Roadmaster του 1957.

Θυμίζουμε πως η Songsan είχε προηγουμένως παρουσιάσει το SS Dolphin, το οποίο φαίνεται ως αντίγραφο (για να μην πούμε κακέκτυπο) της C1 Corvette. Αν και είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς με ακρίβεια από τις φωτογραφίες, οι αναλογίες του Monterey φαίνονται αξιοπρεπείς. Μετά τις πρώτες εικόνες, μένουμε να περιμένουμε περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες για το αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Songsan Summer είναι ένας κλώνος με ρετρό στοιχεία
H GM εξετάζει την ξεχωριστή πώληση του κινητήρα της Corvette Z06
To Retrovette πωλείται έναντι 124.995 δολαρίων