Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

To Retrovette πωλείται έναντι 124.995 δολαρίων

Ελλάδα 14:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

To Retrovette πωλείται έναντι 124.995 δολαρίων

ΝΕΑ

To Retrovette πωλείται έναντι 124.995 δολαρίων

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα C5 Chevrolet Corvette που έχει «περιποιηθεί» η εταιρεία ΑΑΤ και είναι εμπνευσμένο από το Nomad Wagon του 1954.

Advertisement
Advertisement

Η Advanced Automotive Technologies έχει κατασκευάσει συνολικά έξι τέτοια και μόνο δύο από αυτά είναι φινιρισμένα σε αυτό το κόκκινο που έχουμε εδώ μπροστά μας.

Η ΑΑΤ εμπνεύστηκε από το concept Chevrolet Nomad Wagon που βασιζόταν στην Corvette του 1954 και δημιούργησε πάνω στην C5, αυτό το μοντέλο που είναι επίσημα γνωστό ως «Retrovette». Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου τραβάει το βλέμμα καθώς έχει αισθητική από την Corvette C1 και περιλαμβάνει μια εντυπωσιακή μάσκα χρωμίου, δύο κυκλικούς προβολείς, καθώς και κάποιες επεμβάσεις και στις δύο πλευρές του προφυλακτήρα. Το C1 εξακολουθεί και αποτελεί έμπνευση για το αμάξωμα όσο προχωράμε προς τα πίσω, με πρόσθετη επένδυση χρωμίου και ανάλογους τροχούς.

Advertisement
Advertisement

Το πιο αμφιλεγόμενο τμήμα του αυτοκινήτου όμως, δεν είναι το εμπρός όπως εύκολα μπορεί να παρατηρήσει κανείς αλλά το πίσω. Η προέκταση της τυπικής οροφής του C5 είναι ένας γυάλινος θόλος που μετατρέπει σχεδόν το αυτοκίνητο σε Shooting Brake. Σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, υπάρχουν επίσης πίσω φώτα και προφυλακτήρας που παραπέμπουν και αυτά με τη σειρά τους στην C1 Corvette. Συνολικά, το αμάξωμα είναι αρκετά περίεργο, μια και η μίξη των στοιχείων των γενεών της Corvette αλλά και έμπνευσης από άλλους κατασκευαστές δεν μπορεί να θεωρηθεί όμορφο.

Η ισχύς του αυτοκινήτου προκύπτει από τον τυπικό κινητήρα LS1 V8 και είναι 350 ίπποι, για τους οποίους υπάρχει ένα 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο μέσω του οποίου διοχετεύεται η δύναμη στους πίσω τροχούς. Το αυτοκίνητο έχει τιμή άμεσης πώλησης στο eBay, 124.995 δολάρια (103.537 ευρώ), ποσό που μάλλον δεν θα βρεθεί εύκολα κάποιος να το δώσει.

Advertisement

Διαβάστε ακόμα:
Ένα άψογο Chevrolet Bel Air του 1955 με V8 και 525 ίππους
Το νέο αυτοκίνητο του Sylvester Stallone
Παρουσιάστηκε το Chevrolet Bolt EUV

Advertisement