Live Κίνηση
Περισσότερα
Fleet Cars

Επίσημο: Το νέο Renault Trafic

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το νέο Renault Trafic

Fleet Cars

Επίσημο: Το νέο Renault Trafic

Fleet Cars

Η τέταρτη γενιά του επαγγελματικού βαν της γαλλικής εταιρείας υποβάλλεται σε σημαντικές αναβαθμίσεις, διακρινόμενο για τις νέες τεχνολογίες, τους αποδοτικούς κινητήρες και τις δυνατότητες μεταφοράς σημαντικού βάρους.

Advertisement
Advertisement

Στην παρουσίαση του νέου, τέταρτης γενιάς Renault Trafic προχώρησε η γαλλική εταιρεία, υποσχόμενο άνεση στο εσωτερικό, ποικίλες δυνατότητες διαμόρφωσης και προηγμένες τεχνολογίες. Το επαγγελματικό βαν θα εκκινήσει την εμπορική του πορεία, τον Μάρτιο του 2021.

Σχεδιαστικά, κυριαρχεί ένα οριζόντιο καπό, με μια κάθετη μάσκα που προσδίδει στο μοντέλο στιβαρή όψη. Συναντώνται full LED κεντρικοί προβολείς, πλαισιωμένοι από μια χρωμιωμένη γραμμή, η οποία τονίζει την τεχνοτροπία της μάρκας με τα φωτιστικά σώματα σε σχήμα “C”. Επιπροσθέτως δεσπόζουν νέοι προφυλακτήρες, ενώ στην έκδοση SpaceClass υπάρχουν ηλεκτρονικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με εφέ διαμαντιού, ενώ διατίθενται σε 7 αποχρώσεις, με κορύφωση μία σε βαθύ κόκκινο (Rouge Carmin).

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, οι αναβαθμίσεις είναι καταφανείς κυρίως μέσω του ολοκαίνουριου ταμπλό, του νέου λεβιέ ταχυτήτων, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί και καλύτερης ποιότητας υλικά. Όσοι έχουν ως προαπαιτούμενο την αίγλη θα… χαμογελάσουν μέσω του ξεχωριστού ταμπλό σε “Gris Meteor” (σ.σ. αποκλειστικά στην έκδοση SpaceClass).

Τόσο η έκδοση Combi όσο και η SpaceClass, φέρουν μέγιστη χωρητικότητα 1,8 κυβικά μέτρα ενώ, μέσω της κατάλληλης διαμόρφωσης οι θέσεις των επιβατών φτάνουν τις 9. Επιπροσθέτως, ο χώρος αποθήκευσης εντός της καμπίνας αντιστοιχεί σε 86 λίτρα, ενώ υπάρχει και ένας “έξυπνος χώρος” που προσθέτει επιπλέον 6 λίτρα.

Advertisement

Στο επίκεντρο της Renault έχει βρεθεί και η συνδεσιμότητα, μιας και συναντάμε το σύστημα πολυμέσων Renault Easy Link με μεγάλες δυνατότητες πλοήγησης (σ.σ. Android Auto και Apple CarPlay). Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει μια οθόνη αφής των 8 ιντσών, ενώ το κινητό μπορεί να υποβληθεί σε επαγωγική φόρτιση.

Το νέο Trafic Combi και SpaceClass προσφέρεται με τρία μοτέρ diesel: με το νέο dCi 150 (με μηχανικό και αυτόματο κιβώτιο) ο οποίος επωφελείται από επιπλέον 5 ίππους, έναν dCi 110 (μηχανικό κιβώτιο) και ένα dCi 170 με EDC αυτόματο.

Advertisement

Σημειώνεται πως το 6τάχυτο EDC διπλού συμπλέκτη – προσφέρεται τόσο με μοτέρ των 150 και των 170 ίππων – είναι αισθητά αναβαθμισμένο με πιο ομαλή εναλλαγή των σχέσεων, ενώ υιοθετείται και η τεχνολογία Stop & Start.

Οι επιβαίνοντες, παράλληλα, θα επωφεληθούν από πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης συμπεριλαμβανομένων των Adaptive Cruise Control, φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενημέρωση για παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας και του συστήματoς Βlind Sport Warning.

Advertisement

Περισσότερες πληροφορίες για το μοντέλο θα δουν το φως της δημοσιότητας στις αρχές του 2021, όταν πραγματοποιηθούν και τα επίσημα αποκαλυπτήριά του.

Διαβάστε επίσης:

Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο του Πύρρου Δήμα

Το Renault 5 επιστρέφει ως ηλεκτρικό;

Αναβάθμιση για το Renault Megane Sedan