Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H πρώτη αυτόνομη ενεργειακή πλατεία– Φορτίζεις δωρεάν και ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ελλάδα 17:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H πρώτη αυτόνομη ενεργειακή πλατεία– Φορτίζεις δωρεάν και ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

H πρώτη αυτόνομη ενεργειακή πλατεία– Φορτίζεις δωρεάν και ηλεκτρικό αυτοκίνητο

ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα κρατικό κονδύλι η ολοκλήρωση κατασκευής της πρώτης ενεργειακής αυτόνομης πλατείας. Βρίσκεται στο Μαρούσι και έχει προβλεφθεί ακόμα και θέση για δωρεάν φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Σε μία πρωτοποριακή κίνηση προχώρησε ο Δήμος Αμαρουσίου ο οποίος δημιούργησε την πρώτη ενεργειακή πλατεία. Συγκεκριμένα στην περιοχή Άνω Ψαλίδι, δημιουργήθηκε ένας πρωτοποριακός και σύγχρονος χώρος για χαλάρωση και… εργασία ο οποίος δεν εκπέμπει καθόλου ρύπους και έχει φτιαχτεί χωρίς να χρησιμοποιηθούν κρατικά κονδύλια

Οι πλατείες παράγουν ρύπους κυρίως από την κατανάλωση ρεύματος. Για να εξαλειφθεί το φαινόμενο και οι εκπομπές ρύπων να γίνουν μηδενικές έχουν τοποθετηθεί φωτοβολταικά συστήματα, όπως και ενεργειακά έξυνα φώτα με αισθητήρες (που διαβάζουν κίνηση) οι οποίοι όταν δεν υπάρχει κόσμος ο φωτισμός χαμηλώνει.

Από θύρες USB μέχρι και φορτιστή

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα παγκάκια είναι «έξυπνα» καθώς απορροφούν ηλιακή ενέργεια και από θύρες USB μπορεί ο καθένας να φορτίσει το κινητό του τηλέφωνο ή το tablet. Επιπλέον έχουν τοποθετηθεί και ηχεία όπου μπορείς να συνδεθείς και να ακούς μουσική, ενώ ακόμα και η διαχείριση του νερού γίνεται με νερό από γεώτρηση και από απόσταση μέσω εφαρμογής.

Το WiFi είναι δωρεάν ενώ όσοι διαθέτουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορούν να το φορτίσουν χωρίς χρέωση στο wallbox της Webasto.

Ενεργειακά αυτόνομο και χωρίς… χρεώσεις

Με λίγα λόγια, με ένα ηλεκτρικό όχημα, παρκάρεις, βγάζεις… tablet ή κινητό, κάνεις τη δουλειά σου απολαμβάνοντας τη φύση και επιστρέφεις έχοντας φορτισμένες τόσο τις ηλεκτρικές συσκευές όσο και το αυτοκίνητό σου!

Advertisement

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοποριακού έργου υλοποίησε η “The Adesigners” με επικεφαλής τον Δήμο Αρχοντούλη.

Οι χρήστες ηλεκτρικών μπορούν να φορτίσουν δωρεάν τα οχήματά τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς σχεδιάζω ταξίδι με ηλεκτρικό αυτοκίνητο;
Η νέα σχεδιαστική εικόνα της Peugeot (+video)
Μία κατηγορία… κάτω οι Έλληνες αγοραστές

Advertisement