Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Porsche Taycan μπορεί και καλύτερα

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Porsche Taycan μπορεί και καλύτερα

ΝΕΑ

H Porsche Taycan μπορεί και καλύτερα

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών της Porsche, η Taycan μπορεί να πετύχει ακόμα καλύτερο χρόνο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, αμφισβητώντας το ρεκόρ της Tesla.

Advertisement
Advertisement

 

Η μάχη ανάμεσα στα ηλεκτροκίνητα μοντέλα και ιδιαίτερα σε αυτά της premium κατηγορίας συνεχίζεται αμείωτη. Ένα από τα σημαντικότερα μέτωπα είναι η διαμάχη Porsche και Tesla με αφορμή ποιος κατέχει το ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Πριν από λίγες εβδομάδες, η Tesla ανακοίνωσε ότι μία ειδική έκδοση του Model S κατάφερε να σημειώσει χρόνο-ρεκόρ στην «Πράσινη Κόλαση», αφαιρώντας τον τίτλο από την Porsche Taycan. Οι άνθρωποι όμως της γερμανικής φίρμας δεν ανησυχούν, καθώς ανακοίνωσαν ότι ο χρόνος που σημείωσε το τετράθυρο ηλεκτροκίνητο μοντέλο τους αφορούσε την έκδοση Turbo και όχι την ισχυρότερη Turbo S.

Advertisement
Advertisement

Αυτό σημαίνει πως ο χρόνος για ένα γύρο στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ μπορεί να είναι ακόμα γρηγορότερος από τον αντίστοιχο που σημειώθηκε από το γερμανικό μοντέλο (7:42). Ο λόγος που δεν συμμετείχε η κορυφαία έκδοση της γκάμας Taycan, όπως τονίζει ο υπεύθυνος παραγωγής του μοντέλου, Lukas Kramer, ήταν ότι η «απλή» Turbo είχε κάνει ήδη ένα 24ωρο τεστ εξαντλητικών δοκιμών, δείχνοντας έτοιμη για την δοκιμασία.

Advertisement

Σε ότι αφορά τα τεχνικά στοιχεία και οι δύο εκδόσεις της Taycan αποδίδουν 616 ίππους, ενώ στην επιλογή Overboost η Turbo προσφέρει έως 671 ίππους, ενώ η Turbo S μπορεί να φτάσει τους 750 PS με τη ροπή να εκτοξεύεται στα 1.050 Nm έναντι των 850 Nm της μικρότερης έκδοσης.