Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan e-4ORCE: Η απόλυτη εμπειρία άνεσης και ασφάλειας

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan e-4ORCE: Η απόλυτη εμπειρία άνεσης και ασφάλειας

ΝΕΑ

Nissan e-4ORCE: Η απόλυτη εμπειρία άνεσης και ασφάλειας

ΝΕΑ

Η Nissan καλωσορίζει την εποχή του εξηλεκτρισμού προσφέροντας προηγμένα συστήματα ασφάλειας νέας γενιάς όπως το e-4FORCE.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με την παρουσίαση της νέας γκάμας εξηλεκτρισμένων μοντέλων της, η Nissan προχώρησε σε μια σειρά από καινοτόμες τεχνολογίες που για πρώτη φορά συναντάμε σε αυτοκίνητα παραγωγής. Ένα από αυτά είναι το σύστημα e-4ORCE το οποίο συναντήσαμε πρώτη φορά στα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας με το σύστημα e-POWER, όπως το νέο X-Trail.

Τι είναι όμως το σύστημα e-4ORCE και πως λειτουργεί; Η λειτουργία του συστήματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με τους ηλεκτροκινητήρες και το σύστημα φρένων του αυτοκινήτου. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες του αυτοκινήτου – ένας σε κάθε άξονα – παράγουν αρκετά υψηλή ροπή και ισχύ με αποτέλεσμα να απαιτούν μεγάλη ακρίβεια από τα συστήματα ελέγχου. Το e-4ORCE αναλαμβάνει με τη διάταξη της ακριβής και άμεσης μετάδοσης της δύναμης σε όλους τους τροχούς να παρέχει ομαλή απόκριση και επιτάχυνση στο αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορεί να αντιληφθεί κανείς το σύστημα παρέχει ευκολία στην οδήγηση και άνεση για όλους τους επιβάτες. Κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης για παράδειγμα, το αυτοκίνητο με e-4ORCE δεν έχει απότομες αντιδράσεις διατηρώντας τους επιβάτες σταθερούς στη θέση τους. Το ίδιο συμβαίνει και κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην ενεργοποίση και των δύο ηλεκτροκινητήρων στη διαδικασία επιβράδυνσης και επιτάχυνσης αποτρέποντας τη βύθιση του εμπρός μέρους του αυτοκινήτου στο φρενάρισμα και την ανόρθωση του εμπρός μέρους στην επιτάχυνση.

Πολύ σημαντική είναι η συμβολή του συστήματος e-4ORCE στη συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές. Ο οδηγός απολαμβάνει την οδήγηση ξέγνοιαστος χάρη στην ιδανική ροπή που φτάνει σε κάθε τροχό, ανάλογα με την ταχύτητα, το επίπεδο πρόσφυσης και τις δυνάμεις που ασκούνται. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν το σύστημα τετρακίνησης προσφέρει την ιδανική ροπή σε κάθε τροχό με ακρίβεια, υπολογίζοντας ακόμα και τις περιπτώσεις που το οδόστρωμα είναι γεμάτο ανωμαλίες ή είναι γλιστερό.

Advertisement

Συστήματα όπως το e-4ORCE της Nissan πηγαίνουν την ασφάλεια και την άνεση σε ανώτερο επίπεδο προσφέροντας στον οδηγό και του επιβάτες μοναδική εμπειρία οδήγησης. Επιτάχυνση, επιβράδυνση και στρίψιμο αποκτούν άλλο νόημα με το e-4ORCE.

Advertisement

Το σύστημα e-4ORCE της Nissan.