Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Nissan ProPILOT: Ψηφιακός συνοδηγός

Ελλάδα 23:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Nissan ProPILOT: Ψηφιακός συνοδηγός

ΝΕΑ

Nissan ProPILOT: Ψηφιακός συνοδηγός

ΝΕΑ

Η Nissan ανεβάζει το επίπεδο υποστήριξης του οδηγού παρουσιάζοντας το αναβαθμισμένο σύστημα ProPILOT Assist.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη φορά που η Nissan παρουσίασε ένα σύστημα υποβοήθησης της οδήγησης ήταν στο αμιγώς ηλεκτρικό LEAF. Κάπου εκεί ξεκίνησε η εξέλιξη του ProPILOT Assist το οποίο πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι όλων των νέων μοντέλων της Nissan και εφαρμόζεται ήδη στα νέα Qashqai και X-Trail.

Το σύστημα ProPILOT έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να κάνει τη ζωή του οδηγού εύκολη και ξεκούραστη. Στην πιο σύγχρονη μορφή του έχει αποκτήσει τέτοια ευελιξία και διαισθητικότητα που είναι σε θέση να αντιληφθεί κάθε κίνηση του οδηγού, αλλά και κάθε κίνηση περιφερειακά του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το σύστημα συνεργάζεται με το Nissan Safety Assist 360 το οποίο αποτελείται από κάμερες, ραντάρ και αισθητήρες που ελέγχουν συνεχώς τον περιβάλλοντα χώρο του αυτοκινήτου και ειδοποιούν τον οδηγό για οτιδήποτε συμβεί ή πρόκειται να συμβεί και αφορά την ασφάλειά του.

Μαζί με τις κάμερες, η Nissan έχει φροντίσει να εξοπλίσει το ProPILOT με ενεργούς προβολείς LED οι οποίοι ενεργοποιούνται αυτόματα όταν το όχημα περνάει από διασταύρωση ή όταν βρίσκεται σε περιοχή με χαμηλό φωτισμό. Παράλληλα, οι προβολείς αυτόματα πάλι μειώνουν την έντασή τους όταν έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση άλλο όχημα ή όταν υπάρχει επαρκής φωτισμός στο δρόμο.

Advertisement

Πολύ σημαντικό είναι το σύστημα Navi-link που συναντάμε στο ProPILOT νέας γενιάς. Το σύστημα της Nissan παρέχει στον οδηγό τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης το οποίο χρησιμοποιείται στον αυτοκινητόδρομο. Τα οφέλη του συστήματος είναι πολλαπλά καθώς διατηρεί χαλαρό τον οδηγό στις μεγάλες αποστάσεις, ελαχιστοποιεί τη συχνότητα εμπλοκής του ελέγχοντας την ταχύτητα (ACC) και την κατεύθυνση του αυτοκινήτου, ενώ βοηθάει στην ομαλή επιβράδυνση όταν υπάρχουν στροφές και περιορισμοί ταχύτητας.

Advertisement

Ένα από τα συστήματα που σίγουρα θα εκτιμήσουν πολλοί στο ProPILOT είναι η επιλογή Park. Το αυτοκίνητο παίρνει τον έλεγχο του γκαζιού, του τιμονιού, του χειρόφρενου και των φρένων με στόχο να παρκάρει το αυτοκίνητο με ασφάλεια και ταχύτητα χωρίς τη συμμετοχή του οδηγού. Μάλιστα, το νέο σύστημα ProPILOT Park είναι εξελιγμένο σε μεγάλο βαθμό και εφαρμόζεται πλέον σε πολλαπλά σενάρια παρκαρίσματος.

Η Nissan έχει περάσει και σε μια νέα εποχή συνδεσιμότητας στα μοντέλα της με προηγμένα συστήματα όπως το NissanConnect και το Advanced Drive Assist Display. Η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών έχει τη δυνατότητα δύο επιλογών στο Interface, διαθέτει φωνητική αναγνώριση και συνεργάζεται με το Amazon Alexa για άψογη συνδεσιμότητα. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα μεγάλο head-up display 10,8 ιντσών το οποίο του παρέχει κάθε χρηστική πληροφορία για το αυτοκίνητο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Nissan e-Power: Η επανάσταση στον εξηλεκτρισμό
Nissan Alpha AutoTeam: Τριήμερο τεχνολογίας και οδηγικής απόλαυσης
Πολύ δυναμικά η Nissan στη SEMA 2022