Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT63 S 4-Door κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mercedes-AMG GT63 S 4-Door κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

H Mercedes-AMG GT63 S 4-Door κάνει ρεκόρ στο Nurburgring (video)

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με την AMG GT63 S 4-Door να σημειώνει χρόνο 7:25.41 στο Nurburgring και ισχυρίζεται πως πρόκειται για ρεκόρ τετραθέσιου, τετράθυρου μοντέλου παραγωγής.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Ο χρόνος που σημείωσε η AMG GT63 S 4-Door είναι αναμφίβολα εκπληκτικός, όπως άκρως εντυπωσιακό είναι και το in-car που καταγράφει τον συγκεκριμένο γύρο.  Σύμφωνα με την Mercedes-Benz πρόκειται για το ρεκόρ τετράθυρου μοντέλου παραγωγής, ωστόσο αυτός ο ισχυρισμός της βρίσκει κάποιες αντιρρήσεις.

Αυτές οι αντιρρήσεις προέρχονται από τους κύκλους της Jaguar η οποία με την XE SV Project 8 έχει σημειώσει χρόνο 7:21.23 που την κατοχυρώνει σαν το ταχύτερο sedan στο Nurburgring. Απαντώντας σε αυτό η Mercedes-Benz σημειώνει πως η Project 8 που σημείωσε το ρεκόρ ήταν η έκδοση Track Pack στην οποία τη θέση των πίσω καθισμάτων έχει πάρει ένα rollcage. Επιπλέον η Project 8 δεν είναι μοντέλο ευρείας παραγωγής καθώς θα περιοριστεί σε 300 αντίτυπα. Από την μεριά της λοιπόν η Mercedes-Benz σημειώνει πως με τον χρόνο που σημείωσε η GT63 S 4-Door είναι το ταχύτερο τετραθέσιο όχημα που μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες και είναι μοντέλο ευρείας παραγωγής.

mercedes-amg-gt-63-s-nurburgring-run640

Advertisement
Advertisement

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα παιχνίδι εντυπωσιασμού που ίσως κρατήσει αρκετά ακόμα καθώς οι δύο εταιρίες μπορούν κάλλιστα να παίζουν με τις λεπτομέρειες. Η ουσία πάντως είναι πως η επίδοση της GT63 S 4-Door είναι άκρως εντυπωσιακή και αποτυπώνει τις δυνατότητες του τετράθυρου κουπέ της AMG.