Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H McLaren αλλάζει DNA και φέρνει την F1 στο… δρόμο!

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H McLaren αλλάζει DNA και φέρνει την F1 στο… δρόμο!

ΝΕΑ

H McLaren αλλάζει DNA και φέρνει την F1 στο… δρόμο!

ΝΕΑ

Η σχεδιαστική ταυτότητα της μάρκας δεν θα είναι ίδια, στο άμεσο μέλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα ξεχάσει τις αγωνιστικές καταβολές της.

Advertisement
Advertisement

Η McLaren Automotive προχώρησε στην προεπισκόπηση μιας νέας σχεδιαστικής γλώσσας, που θα χρησιμοποιηθεί σε όλα τα μελλοντικά supercars, αλλάζοντας αρκετά την εταιρική ταυτότητα, αλλά διατηρώντας και βασικά στοιχεία της αγωνιστικής κληρονομιάς της.

Οι νέες τάσεις θα αντιπροσωπεύονται από τρεις εξωτερικές σχεδιαστικές υπογραφές και ένα αυστηρά οδηγοκεντρικό εσωτερικό.

Αντλούν έμπνευση από τα προηγούμενα μοντέλα παραγωγής και την κληρονομιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού της McLaren και θα αποτελέσουν τη βάση για όλα τα μελλοντικά υπεραυτοκίνητα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η νέα τάση επιτρέπει μεγαλύτερη διαφοροποίηση μεταξύ του στυλ των μοντέλων της McLaren. από ό,τι στο παρελθόν. Αυτό είναι πιθανό να είναι κρίσιμο στο μέλλον, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επεκτείνει τη γκάμα της, τόσο με SUV, όσο και ηλεκτρικά μοντέλα επιδόσεων.

Ο πρώην σχεδιαστής της Bentley, της Volkswagen και της Aston Martin, Tobias Sühlmann, επέστρεψε πρόσφατα στη McLaren, ως νέος επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος και ηγήθηκε της ανάπτυξης του νέου σχεδιαστικού DNA.

«Υπάρχουν πολλές δυνατότητες σε αυτή τη μάρκα και έχουμε δημιουργήσει μια ισχυρή σχεδίαση τα τελευταία 10 χρόνια, ξεκινώντας με τη 12C και την P1», τόνισε ο Γερμανός αρχισχεδιαστής και ξεκαθάρισε:

Advertisement

«Σημαίνει ότι κατασκευάζουμε αναγνωρίσιμα αυτοκίνητα: όλοι μπορούν να κοιτάξουν μια McLaren και να ξέρουν ότι είναι μια McLaren. Στο μέλλον, για να κάνουμε το επόμενο βήμα, πρέπει να αλλάξουμε και να προχωρήσουμε το brand. Θα υπάρχει μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο και πρέπει να εξετάσουμε διαφορετικές τεχνολογίες κινητήρων. Υπάρχουν περισσότερες από δύο θέσεις; Πολύ πιθανό, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε. Χρειαζόμαστε μια γλώσσα που να διαχωρίζει κάθε μοντέλο το ένα από το άλλο».

Στο μπροστινό μέρος, όλα τα μοντέλα της McLaren θα διαθέτουν δύο συμμετρικά στοιχεία και ένα χαμηλό ρύγχος. Ο Sühlmann αναφέρει το μονοθέσιο McLaren MP4/4 Formula 1 ως πηγή έμπνευσης, ενώ και η 750S διαθέτει την ίδια σχεδίαση με βάση τους προβολείς.

Advertisement

Στο εσωτερικό, το περιστρεφόμενο πιλοτήριο θα εστιάζει στον οδηγό και στην μέγιστη δυνατή ορατότητα, αλλά σύμφωνα με τους σχεδιαστές της εταιρείας, ε΄λιναι σαφής η πρόθεση να δοθεί έμφαση και στην ευρυχωρία της καμπίνας.

Δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, ποιο μοντέλο παραγωγής θα υιοθετήσει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της McLaren, κάτι που αναμένεται να συμβεί το προσεχές διάστημα.