Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mazda ετοιμάζει το νέο Wankel

Ελλάδα 22:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mazda ετοιμάζει το νέο Wankel

ΝΕΑ

H Mazda ετοιμάζει το νέο Wankel

ΝΕΑ

Ευχάριστα μαντάτα, έρχονται από την Ιαπωνία, για τους πιο… παραδοσιακούς λάτρεις της αυτοκίνησης, καθώς η Mazda επιμένει στους περιστροφικούς κινητήρες.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, η Mazda κατοχύρωσε έξι πατέντες ευρεσιτεχνίες, στον αρμόδιο φορέα της Ιαπωνίας.

Οι πατέντες αφορούν στο σχεδιασμό, στην εξέλιξη και εν τέλει στην παραγωγή ενός νέου κινητήρα Wankel, με δύο ρότορες και όχι ενός, όπως ευρείας εμβέλεις, όπως βρίσκεται στο ασυνήθιστο υβριδικό plug-in MX-30 e-Skyactiv R-EV.

Επίσης, αυτό δείχνει ότι η Mazda δεν εγκατέλειψε ούτε μια μέρα το σχεδιασμό παραγωής ενός διαδόχου των περιστροφικών σπορ αυτοκινήτων RX-7 και RX-8, υποστηρίζοντας προηγούμενες δηλώσεις στελεχών της, ότι οι κινητήρες Wankel είναι αναπόσπαστο στοιχείο της κληρονομιάς της μάρκας και ότι η Mazda θα ήθελε πολύ να το κρατήσει ζωντανό.

Advertisement
Advertisement

Τρεις από τις έξι πατέντες σχετίζονται συγκεκριμένα με το σχεδιασμό που θα πρέπει να έχουν οι ρότορες

Ο στόχος αυτών των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, είναι να “βελτιωθεί η απόδοση καυσίμου ενός περιστροφικού κινητήρα”,  διορθώνοντας ένα από τα μεγάλα προβλήματα των Wankel, που είναι απαραίτητο για να γίνει βιώσιμος για άλλη μια φορά στην παραγωγή.

Για το σκοπό αυτό, κάθε εξωτερική όψη του ρότορα στα νέα σχέδια πρέπει να έχει μια εσοχή εγκοπής (κάθε πατέντα ευρεσιτεχνίας παρουσιάζει διαφορετικό σχέδιο κοπής), με διαφορετικό μήκος, πλάτος και βάθος ως την κοιλότητα τους.

Advertisement

Αυτές οι εγκοπές αλλοιώνουν το μέγεθος και το σχήμα του θαλάμου καύσης, ο οποίος δημιουργείται όταν ο ρότορας ταλαντεύεται πέρα ​​από τις θύρες εισαγωγής αέρα και ψεκασμού καυσίμου και στο σημείο όπου το μπουζί ξεκινά την ανάφλεξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Tι είναι το Takuminuri της Mazda;
Ετοιμάζεται νέα γενιά Mazda CX-5
Δοκιμή: Mazda MX-5 Homura 2.0

Advertisement