Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Mazda προετοιμάζει νέα πλατφόρμα για το 2023

Ελλάδα 1:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Mazda προετοιμάζει νέα πλατφόρμα για το 2023

ΝΕΑ

H Mazda προετοιμάζει νέα πλατφόρμα για το 2023

ΝΕΑ

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές η Mazda θα περιορίσει στο ελάχιστο τις παρουσιάσεις νέων μοντέλων μέχρι το 2023 οπότε και θα παρουσιάσει μια εντελώς νέα πλατφόρμα για αυτοκίνητα μεγάλου μεγέθους.

Advertisement
Advertisement

Το σχετικό άρθρο στο Nikkei Asian Review αναφέρει πως στο επόμενο διάστημα δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάποιο σημαντικό νέο μοντέλο από την Mazda καθώς η ιαπωνική εταιρία έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη μιας εντελώς νέας πλατφόρμας για μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών η οποία και θα κάνει πρεμιέρα το 2023. Αυτή η πλατφόρμα θα συνοδεύεται από έναν εντελώς νέο εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα.

Η νέα γενιά εξακύλινδρων κινητήρων θα έχει εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου με τις μεν πρώτες να διαθέτουν την τεχνολογία Skyactiv-X με στο σύστημα Spark Controlled Compression Ignition ενώ οι πετρελαιοκινητήρες θα ανήκουν στη δεύτερη γενιά της σειράς Skyactiv-D. Παράλληλα με τους νέους κινητήρες η νέα μεγάλη πλατφόρμα θα φιλοξενήσει και τη νέα τεχνολογία ήπιων και plug-in υβριδικών συστημάτων.

Advertisement
Advertisement

Η ανάπτυξη της μεγάλης πλατφόρμας αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της Mazda στο πλαίσιο του οποίου η εταιρία στοχεύει στην αναβάθμιση του ποιοτικού της αποτυπώματος και στην εξίσωση του ονόματός της με αυτό εταιριών της premium κατηγορίας από την Ιαπωνία αλλά και την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλά από τα πρωτότυπα που έχουμε δει από τη Mazda το τελευταίο διάστημα είναι μεγαλύτερα σε διαστάσεις μοντέλα με premium χαρακτήρα.