Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Lexus θέλει να φτιάξει νέο LFA, αλλά…

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Lexus θέλει να φτιάξει νέο LFA, αλλά…

ΝΕΑ

H Lexus θέλει να φτιάξει νέο LFA, αλλά…

ΝΕΑ

Την πρόθεσή του να παρουσιάσει κάποια στιγμή στο μέλλον αντικαταστάτη του μοναδικού LFA έκανε γνωστή ο Πρόεδρος της Lexus κ. Yoshihiro Sawa, χωρίς όμως να δώσει σαφή απάντηση στο πότε θα συμβεί αυτό. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Μιλώντας λοιπόν στο βρετανικό Autocar ο κ. Sawa δήλωσε ότι θέλει η Lexus να φτιάξει σύντομα ένα κορυφαίο μοντέλο που θα αποτελέσει τον διάδοχο του LFA, όμως αυτό είναι πολύ δύσκολο τη δεδομένα στιγμή μιας και οι προτεραιότητες της εταιρείας είναι άλλες.

Πιο συγκεκριμένα, η Lexus έχει επικεντρωθεί στο να φέρει στην αγορά δύο νέα SUV, ένα μικρότερο που θα τεθεί αντιμέτωπο με τα BMW X1, Mercedes GLA, Audi Q3, αλλά και ένα μεγαλύτερο, που θα είναι η 7θέσια έκδοση του Lexus RX. Με τον τρόπο αυτό η ιαπωνική φίρμα θα διεκδικήσει ακόμη περισσότερες πωλήσεις και κέρδη, αφού θα έχει πλέον περισσότερες επιλογές από ποτέ στην πλέον αναπτυσσόμενη κατηγορία αυτοκίνητων.

Σε ό,τι αφορά πάντως στο LFA, να θυμίσουμε ότι το εντυπωσιακό αυτό supercar λανσαρίστηκε το 2012 και έφερε έναν ατμοσφαιρικό 4,8 λίτρων V10 κινητήρα με 552 ίππους, παρέχοντας καταιγιστικές επιδόσεις. Η Lexus κατασκεύασε αποκλειστικά και μόνο 500 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Advertisement
Advertisement