Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche Boxster και πάλι στο προσκήνιο

Ελλάδα 13:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H ηλεκτρική Porsche Boxster και πάλι στο προσκήνιο

ΝΕΑ

H ηλεκτρική Porsche Boxster και πάλι στο προσκήνιο

ΝΕΑ

Νέες φήμες σχετικά με τη διαδοχή της Porsche Boxster κάνουν το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες καθώς πηγές στον αμερικάνικο Τύπο αναφέρουν πως η ηλεκτρική Boxster επόμενης γενιάς βρίσκεται ήδη σε φάση εξέλιξης.

Advertisement
Advertisement

Οι εικασίες σχετικά με την στροφή της Porsche Boxster προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι κάτι νέο καθώς οι συζητήσεις για ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό χωρίς όμως ακόμα να έχει επιβεβαιωθεί κάτι επίσημα.

Η Porsche με την Taycan έχει αποδείξει την πίστη της στην ηλεκτροκίνηση όμως η σχετική τεχνολογία δεν έχει δώσει ακόμα τις απαραίτητες απαντήσεις σε καίρια θέματα που σχετίζονται με τις απαιτήσεις που έχει ένα sports car όπως η Boxster και η δίδυμη Cayman, όπως για παράδειγμα το μεγάλο βάρος που συνεπάγονται οι μπαταρίες.

Ωστόσο πρόσφατο άρθρο στο αμερικάνικο Car and Driver αναφέρει πως σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές η Boxster EV βρίσκεται ήδη στο στάδιο εξέλιξης και έχουν επιστρατευθεί όλες οι δυνάμεις ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα πρέπει είναι σύμφωνο με τα πρότυπα και της αρχές της Porsche.

Advertisement
Advertisement

Πολύ σύντομα μάλιστα αναμένεται να γίνει η αποκάλυψη ενός πρωτότυπου μοντέλου που πιστεύεται πως θα είναι αρκετά κοντά σε αυτό που τελικά θα δούμε στο μοντέλο παραγωγής όπως ακριβώς έγινε με την πρωτότυπη Mission E και την Taycan.

porsche boxster

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν το διθέσιο ηλεκτρικό sports-car θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και όχι στην PPE που θα χρησιμοποιεί η ηλεκτρική Macan. Πάντως θυμίζουμε πως o εξηλεκτρισμός της Boxster δεν είναι μια καινούργια ιδέα καθώς η Porsche πριν από περίπου μια δεκαετία είχε παρουσιάσει την πρωτότυπη ηλεκτρική Boxster E η οποία ουσιαστικά αποτέλεσε ένα κινητό εργαστήριο για την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας και την εξερεύνηση των δυνατοτήτων που προσφέρει.

Advertisement

Πάντως σε αντίθεση με την περίπτωση της Taycan τόσο η ηλεκτρική Boxster/Cayman όπως και η ηλεκτρική Macan θα αποτελούν ουσιαστικά επέκταση της γκάμας τους και θα πωλούνται παράλληλα με τις συμβατικές εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες.

porsche boxster

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο ιδιοκτήτης της Rimac… κοντράρεται με Porsche Taycan Turbo S! (video)
H Porsche αναβιώνει την 911 Sport Classic
Η ηλεκτρική Porsche Macan θα μοιάζει με την Taycan