Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Human Horizons αποκάλυψε το νέο της μοντέλο (+video)

Ελλάδα 16:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Human Horizons αποκάλυψε το νέο της μοντέλο (+video)

Mobility

H Human Horizons αποκάλυψε το νέο της μοντέλο (+video)

Mobility

Η κινεζική εταιρεία Human Horizons αποκάλυψε ένα ηλεκτρικό τετράθυρο grand tourer εξοπλισμένο με φουτουριστικό εσωτερικό και έξυπνη τεχνολογία.

Advertisement
Advertisement

Είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της Human Horizons που ειδικεύεται στα ηλεκτρικά μοντέλα και δείχνει πως ενσωματώνεται η κορυφαία τεχνολογία στο σήμερα.

Με το όνομα HiPhi Z, είναι το δεύτερο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας, μετά το SUV, HiPhi X, που κυκλοφόρησε στην Κίνα πέρυσι. Το HiPhi Z τροφοδοτείται από μια μπαταρία 120 kWh, η οποία εξασφαλίζει στο μοντέλο αυτονομία κοντά στα 705 χιλιόμετρα με μια φόρτιση. Η εταιρεία κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, σε 3,8 δευτερόλεπτα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε άλλες τιμές επιδόσεων -όπως για παράδειγμα, την τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Το HiPhi Z χρησιμοποιεί αερανάρτηση με διπλά ψαλίδια μπροστά και σύστημα πέντε συνδέσμων πίσω, που είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από αλουμίνιο. Το μοντέλο εμφανίζεται με σύστημα διεύθυνσης και στους πίσω τροχούς, ενώ επίσης εφοδιάζεται και με ένα προηγμένο δυναμικό σύστημα ελέγχου του οχήματος. Αναφορικά με το σύστημα διεύθυνσης, η Human Horizons ισχυρίζεται πως ο κύκλος στροφής του HiPhi Z είναι ίδιος με εκείνον του τρίθυρου Mini, παρά το ότι το μήκος του είναι πάνω από 5 μέτρα (5.036 χιλ. στα την ακρίβεια), ενώ το πλάτος του είναι 2.018 χιλ. και το ύψος 1.439 χιλ.

Στο εσωτερικό, το HiPhi Z χρησιμοποιεί μια ψηφιακή διάταξη που όμοιά της δεν έχουμε δει ξανά σε αυτοκίνητο. Εφοδιάζεται με ένα σύγχρονο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI) που ονομάζεται HiPhi Bot και είναι ικανό να προσαρμόζει τις συνθήκες στην καμπίνα, ανάλογα με τον αριθμό των επιβαινόντων και τις επιθυμίες του καθενός ξεχωριστά. Το σύστημα είναι επίσης εξοπλισμένο με έναν ρομποτικό βραχίονα υψηλής ταχύτητας, ο οποίος διαθέτει ακρίβεια ελέγχου των κινήσεών του 0,001 χιλιοστού και μπορεί να κάνει μια σειρά από «λεπτές» κινήσεις μέσα στην καμπίνα, χωρίς καν να ακούγεται φέρνοντας την κεντρική οθόνη από το ταμπλό μπροστά σε όποιον από τους επιβάτες τη χρειάζεται για να εκτελέσει μια λειτουργία.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Γιατί η Tesla σταμάτησε να παραδίδει γερμανικά Model Y;
To IVI σύστημα infotainment της LG στην Mercedes EQS (+video)
Η Rivian αύξησε τις τιμές 20% και ο Musk την χλευάζει!

Advertisement