Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hive αποχωρεί από την Ελλάδα

Ελλάδα 12:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hive αποχωρεί από την Ελλάδα

ΝΕΑ

H Hive αποχωρεί από την Ελλάδα

ΝΕΑ

Η έλλειψη νομικού πλαισίου στα e-scooters την οδήγησε στην απόφαση ωστόσο αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής της.

Advertisement
Advertisement

Την απόφασή της να μη συνεχίσει τη δραστηριοποίησή της στη χώρα μας, ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρικών πατινιών hive, επικαλούμενη ως τροχοπέδη την απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητα στον συγκεκριμένο κλάδο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, «η hive ανακοινώνει ότι λαμβάνει τη στρατηγική απόφαση να μη συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στην Ελλάδα από σήμερα, Παρασκευή 28η Φεβρουαρίου 2020».

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα, σημειώνει ότι «θα εστιάσει σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές που ήδη λειτουργούν με συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο το οποίο δίνει τη δυνατότητα για λειτουργία συγκεκριμένου αριθμού παρόχων».

Τέλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να επανέλθει στην ελληνική αγορά, τονίζοντας ότι «η απουσία ολοκληρωμένου νομικού πλαισίου που δημιουργεί ένα οργανωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής λειτουργίας αναγκάζει την εταιρεία να αποχωρήσει επί του παρόντος από την ελληνική αγορά. Πιστεύοντας στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς, αν οι συνθήκες αλλάξουν σίγουρα η εταιρεία θα επανεξετάσει την ελληνική αγορά».

Να σημειωθεί ότι, η hive αποτελεί μέλος της κοινής εταιρείας των BMW – Daimler που δραστηριοποιείται στις υπηρεσίες κινητικότητας, ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στην Αθήνα μόλις πριν από 1 χρόνο και στη συνέχεια στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Πτώση 92% σημειώνουν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα

Advertisement

Πάνω από 1 εκατ. ευρώ το μήνα έλαβε ο Mike Manley το 2019

Κινέζικη η Volvo και με τη βούλα;