Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Hennessey «εκτοξεύει» τη McLaren 600LT

Ελλάδα 5:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Hennessey «εκτοξεύει» τη McLaren 600LT

ΝΕΑ

H Hennessey «εκτοξεύει» τη McLaren 600LT

ΝΕΑ

Η αμερικάνικη φίρμα Hennessey, με έδρα το Τέξας, μας παρουσιάζει το αποτέλεσμα ερευνών και εξέλιξης, επάνω σε μία McLaren 600LT, ένα μοντέλο που παρουσιάστηκε στην αγορά των ΗΠΑ την προηγούμενη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

 

Με κωδικό όνομα HPE800, το βρετανικό supercar αναμένεται να διαθέτει αυξημένη ισχύ και ροπή, με ανάλογες επιδόσεις, που ακόμα δεν έχουν ανακοινωθεί και επισήμως από την εταιρεία βελτιώσεων. Αυτό πάντως που σίγουρα εντυπωσιάζει, κοιτώντας τις φωτογραφίες, είναι η εξωτερική σχεδίαση, με την 600LT να διαθέτει οροφή και body kit από carbon, κάτι που ίδιο ισχύει και για τα φτερά και το καπάκι του κινητήρα. Επίσης δεν λείπει ο μεγαλύτερος διαχύτης και η σταθερή πίσω αεροτομή. Το αμάξωμα βελτιστοποιεί τις αεροδυναμικές επιδόσεις. Η εκτεταμένη χρήση ινών άνθρακα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου που είναι περίπου 25% πιο άκαμπτο από το αντίστοιχο αλουμινένιο πλαίσιο και των νέων αεροδυναμικών χαρακτηριστικών, μειώνουν το βάρος στα 1.247 kg.

Advertisement
Advertisement

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, το πακέτο βελτίωσης HPE800, μας είναι γνωστό από άλλα μοντέλα της Hennessey, όπως τα Cadillac Escalade, Jeep Grand Cherokee SRT8 και Dodge Charger SRT Hellcat. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η ιπποδύναμη που ξεπερνά τους 800 PS, που στη συγκεκριμένη περίπτωση θα αποδίδονται από τον twin-turbo V8 κινητήρα των 3,8 lt που εφοδιάζει την εργοστασιακή McLaren 600LT και που συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων που μεταφέρει την ισχύ στους πίσω τροχούς. Περιμένουμε στο μέλλον τις επίσημες ανακοινώνεις της αμερικάνικης εταιρείας.