Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Genesis θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2025

Ελλάδα 19:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Genesis θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2025

ΝΕΑ

H Genesis θα γίνει αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα από το 2025

ΝΕΑ

Η μάρκα αυτοκινήτων πολυτελείας της Hyundai προχωρά και αυτή στον πλήρη εξηλεκτρισμό της και μάλιστα αρκετά σύντομα, από το 2025.

Advertisement
Advertisement

Μία ακόμα μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έρχεται να προστεθεί στην σειρά όσων έχουν ήδη ανακοινώσει ότι πρόκειται να μεταβούν εξ ολοκλήρου στην ηλεκτροκίνηση.

Η Genesis ανακοίνωσε ότι θα γίνει μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα από το 2025, στοχεύοντας παράλληλα στο να μετατραπεί σε 100% εταιρία μηδενικών ρύπων μέχρι το 2030 και carbon free μέχρι το 2035.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι εξελίσσει ένα νέο σύστημα fuel cell με μεγαλύτερη απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με καινοτόμα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης, τα οποία θα περιλαμβάνουν νέας τεχνολογίας μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Advertisement
Advertisement

Για να φθάσει στον σκοπό της, η Genesis έχει ως στόχο να παρουσιάσει πάνω από 8 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια ενώ θέλει να πουλά ετησίως πάνω από 400.000 μονάδες.

Σε πρόσφατη φωτογραφία-teaser της νέας της γκάμας, η Genesis παρουσίασε τα 8 νέα αυτά αυτοκίνητα, με ένα από αυτά να μοιάζει η έκδοση παραγωγής του Genesis X Conxept ενώ στη μία πλευρά υπάρχουν κάποια σεντάν και ίσως ένα station wagon.

Advertisement

Aπό την άλλη πλευρά εμφανίζονται κάποια SUV, τέσσερα στον αριθμό, μεταξύ των οποίων δεν υπάρχει το εντελώς νέο GV60. Eίναι διαφορετικά σε μεγέθη και προκαλούν εντύπωση χάρη κυρίως στα φωτιστικά τους σώματα τα οποία διατρέχουν μεγάλο μέρος της μάσκας και καταλήγουν πάνω στα φτερά των τροχών.

Στην παρουσίαση των αυτοκινήτων, οι υπεύθυνοι της Genesis δήλωσαν ότι ένα από τα αυτοκίνητα θα έχει αντίθετα ανοιγόμενες πόρτες (suicide doors) και δεν θα διαθέτει κεντρική κολόνα. Επίσης θα έχει καθίσματα τα οποία θα περιστρέφονται και πολύ εξελιγμένο ατμοσφαιρικό φωτισμό στο σαλόνι. Η Genesis θα το εφοδιάζει με ένα υπερ-εξελιγμένο ηχοσύστημα μέσω του οποίου ο οδηγός και οι επιβάτες θα αισθάνονται ότι βρίσκονται μέσα στην αίθουσα της συναυλίας.

Advertisement

Η μετάβαση σε μία εταιρία με μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα μέχρι το 2035, σημαίνει ότι θα πρέπει να εκσυγχρονίσει όλη την αλυσίδα παραγωγής της, ξεκινώντας από τα υλικά, τα αυτοκίνητα και τα διάφορα εξαρτήματα, και φθάνοντας μέχρι τα εργοστάσιά της τα οποία όλα θα πρέπει να αναθεωρηθούν και να αναβαθμιστούν στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι Κορεάτες επιτίθενται: Ηλεκτρικό και από τη Genesis
Genesis GV70: Ο εξ ανατολών αντίπαλος των Γερμανών (+video)
Genesis GV80: Έρχεται και στην Ευρώπη