Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Fiat 600e (+video)

Ελλάδα 6:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Fiat 600e (+video)

ΝΕΑ

Επίσημη αποκάλυψη για το νέο Fiat 600e (+video)

ΝΕΑ

Το νέο compact SUV της Fiat θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα αποτελέσει το πιο αποφασιστικό βήμα της εταιρίας για την μετάβαση στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Με μία κίνηση που ελάχιστοι περίμεναν, η Fiat αποκάλυψε και επίσημα το νέο 600e, σε μία εκδήλωση που έγινε στο Βατικανό.

Πρόκειται για μια ταινία μικρού μήκους με τίτλο “Open Doors”, μεταφέροντας μηνύματα ανθρώπινης αδελφοσύνης και κοινωνικής ενσωμάτωσης.

Η ταινία δημιουργήθηκε για την Παγκόσμια Συνάντηση για την ανθρώπινη αδελφοσύνη “Not Alone”, που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιουνίου στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και διοργανώθηκε από το Ίδρυμα του Βατικανού “Fratelli Tutti”.

Advertisement
Advertisement

Το βίντεο παρουσιάζει το εξωτερικό του μικρού SUV από διάφορες γωνίες, αποκαλύπτοντας την ενσωμάτωση των χαρακτηριστικών στοιχείων σχεδίασης που είδαμε στην οικογένεια 500, ενώ παράλληλα εισήγαγε νέα στοιχεία όπως οι εντυπωσιακές “βλεφαρίδες”.

Στο εσωτερικό, το ταμπλό εμφανίζει μια καθαρή και μινιμαλιστική προσέγγιση, με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων στρογγυλού σχήματος και μια μεγάλη ανεξάρτητη οθόνη infotainment.

Advertisement

Παρά την παρουσία των εμβλημάτων “600” στο αμάξωμα, το μικρό SUV θα ονομάζεται επίσημα 600e, ακολουθώντας την λογική πίσω από το Fiat 500e hatchback και δίνοντας έμφαση στο πλήρως ηλεκτρικό σύστημα κίνησής του.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Fiat 600e δεν προορίζεται για αντικαταστάτης του ελαφρώς μεγαλύτερου μοντέλου 500X.

Advertisement

Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι σχεδόν σίγουρο όμως ότι θα μοιράζεται την πλατφόρμα του Jeep Avenger και άλλα μοντέλα παρόμοιου μεγέθους εντός του ομίλου Stellantis.

Αναμένεται ότι το Fiat 600e θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα που θα αποδίδει περίπου 156 PS και 260 Nm ροπής. Η μπαταρία αναμένεται να είναι χωρητικότητας 54 kWh. Για κάποιες αγορές ίσως υπάρξει και βενζινοκίνητη έκδοση.

Advertisement

Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το πότε θα γίνει το επίσημο ντεμπούτο της εταιρίας, όμως το πιθανότερο είναι να συμπέσει με την 65η επέτειο του 500, στις 4 Ιουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτό είναι το νέο Fiat Topolino!
Έτσι θα είναι το εσωτερικό των καινούργιων Fiat (+video)
Παλιά μου τέχνη: Οι απεργίες κλείνουν εργοστάσια της Fiat