Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H FIA άλλαξε τον κανονισμό και θα επιβάλλει αλλαγές χωρίς ομοφωνία

Ελλάδα 8:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H FIA άλλαξε τον κανονισμό και θα επιβάλλει αλλαγές χωρίς ομοφωνία

ΝΕΑ

H FIA άλλαξε τον κανονισμό και θα επιβάλλει αλλαγές χωρίς ομοφωνία

ΝΕΑ

Σε μία κίνηση με ιδιαίτερη σημασία προχώρησε η παγκόσμια ομοσπονδία μηχανοκίνητου αθλητισμού καθώς άλλαξε τον κανονισμό σε ότι αφορά στη λήψη αποφάσεων!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, τοποθετήθηκε μία ρήτρα ασφαλείας που της επιτρέπει να προχωρήσει σε περαιτέρω δραστικές αλλαγές σε κανονισμούς, έχοντας μόνο την πλειοψηφία και όχι ομοφωνία από τις ομάδες. Μία κίνηση που εγκρίθηκε από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού και ουσιαστικά απαντά στις «απειλές» της Ferrari (διαβάστε περισσότερα πατώντας εδώ).

Θυμίζουμε πως η ιταλική ομάδα είναι ενάντια στη μείωση των ορίων προϋπολογισμών κάτω από τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Ο κανονισμός ενόψει 2021 έκανε λόγο για 175 εκατομμύρια αλλά λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, συμφωνήθηκε να μειωθεί κατά 25-30 εκατομμύρια. Πολλοί θέλουν να κατέβει ακόμα περισσότερο και η Ferrari μπορούσε μέχρι πρότινος να ασκήσει βέτο.

Όμως τώρα, σύμφωνα με το άρθρο 18.2.4, υπό ειδικές συνθήκες και αν η FIA κρίνει την υπό συζήτηση αλλαγή κανονισμών καθοριστική για τη διασφάλιση του πρωταθλήματος, η απόφαση της πλειοψηφίας των συμμετεχόντων θα αρκεί.

Advertisement
Advertisement

Αναμένεται λοιπόν να έχουμε εξελίξεις στο θέμα αυτό, καθώς η FIA και η Liberty Media καλούνται να βρουν λύσεις τόσο για τη διεξαγωγή της σεζόν του 2020 με όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες αλλά και την επιβίωση και των δέκα ομάδων που συμμετέχουν στη Formula 1.

Διαβάστε ακόμα:
Ποιος θα κέρδιζε αυτή τη στιγμή στη F1 αν…
Απέρριψε την πρώτη πρόταση της Ferrari o Vettel;
Σενάρια συνδέουν ξανά τον Alonso με τη Ferrari