Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Everrati… ηλεκτροδότησε την εμβληματική «Παγόδα»

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Everrati… ηλεκτροδότησε την εμβληματική «Παγόδα»

ΝΕΑ

H Everrati… ηλεκτροδότησε την εμβληματική «Παγόδα»

ΝΕΑ

Το κλασικό και περιζήτητο, από συλλέκτες, roadster, έγινε ηλεκτρικό και αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ενίοτε ο κίνδυνος της… ιεροσυλίας ελλοχεύει σε τόσο ριζοσπαστικές μετατροπές κλασικών αυτοκινήτων, που έχουν γράψει κεφάλαια ιστορίας στην αυτοκίνηση. Αλλά εν προκειμένω, οι ειδικοί της Everrati σεβάστηκαν την… σπάνια πρώτη ύλη που είχαν στα χέρια τους.

Το τελικό αποτέλεσμα; Μία σχολαστικά ανακαινισμένη MercedesBenz SL”Pagoda”, μετατράπηκε σε ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα από την Everrati. Το περιζήτητο roadster αντάλλαξε τον αρχικό εξακύλινδρο κινητήρα του με ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Όπως και με τα προηγούμενα έργα της Everrati, η μετατροπή είναι πλήρως αναστρέψιμη, πράγμα που σημαίνει ότι η αξία και η πρωτοτυπία του μοντέλου δεν επηρεάζονται.

Advertisement
Advertisement

Η ηλεκτρική SL, διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η βασική έκδοση αποδίδει 176 ίππους και 240 Nm, ενώ το μοντέλο κορυφαίων προδιαγραφών αποδίδει 304 ίππους και 300 Nm. Η Everrati υποστηρίζει ότι η τελική ταχύτητα ανέρχεται στα 200 χλμ/ώρα, που ταιριάζει με τη βενζινοκίνητη SL, με ένα βελτιωμένο σπριντ 0-100χλμ/ώρα, να ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία 68 kWh επιτρέπει αυτονομία άνω των 322 χιλιομέτρων.

Advertisement

Η Everrati φρόντισε ώστε η ισορροπία βάρους να παραμείνει κοντά στην αρχική, όπως και με το συνολικό βάρος, ώστε να μην διακυβεύεται η δυναμική συμπεριφορά.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που βλέπετε στις εικόνες, κατασκευάστηκε στο χέρι και ανακαινίστηκε από την Hilton & Moss, μια αντιπροσωπεία κλασικών αυτοκινήτων στην Αγγλία.

Advertisement

Σεβόμενοι τον αρχικό σχεδιασμό, δεν άλλαξαν τίποτα στο εξωτερικό ή το εσωτερικό. παραμερίζοντας τα αναθεωρημένα, αλλά ακόμα ρετρό καντράν.

Αυτό σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος για να πούμε ότι πρόκειται για ηλεκτρικό SL, είναι η απουσία σωλήνα εξάτμισης και η έλλειψη θορύβου από τον κινητήρα.

Advertisement

Η Mercedes-Benz SL W113, που παρήχθη μεταξύ 1963 και 1971, είναι ομολογουμένως μια από τις πιο κλασικές γενιές του γερμανικού roadster, σχεδιασμένο από τους master Paul Bracq και Bela Barenyi.

Η «Παγόδα», που ονομάστηκε έτσι λόγω του επιβλητικού σχήματος της οροφής της, ήταν το όχημα επιλογής πολλών celebrities, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών John Lennon και Tina Turner, των ηθοποιών Audrey Hepburn και Charlton Heston και πιο πρόσφατων διασημοτήτων, όπως ο βετεράνος οδηγός της F1 David Coulthard.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θυμηθείτε το όνομα: Aurobay
Ποια είναι τα νέα δεδομένα για τη Mercedes G-Class;
Επίσημο: Το τελευταίο diesel Volvo θα παραχθεί στις αρχές του 2024