Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μέσα στο 2021 το Subaru WRX

Ελλάδα 0:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μέσα στο 2021 το Subaru WRX

ΝΕΑ

Μέσα στο 2021 το Subaru WRX

ΝΕΑ

Ρεπορτάζ στον ιαπωνικό Τύπο αναφέρουν πως το νέο Subaru WRX θα παρουσιαστεί το φθινόπωρο με την πιο καυτή έκδοση WRX STI να αναμένεται μέσα στο 2022

Advertisement
Advertisement

Η Subaru έχει δημιουργήσει ένα φανατικό κοινό γύρω από το WRX από την εποχή της εμπλοκής της στο WRC με την αίγλη του ονόματος να διατηρείται έως και σήμερα δημιουργώντας υψηλές προσδοκίες για κάθε νέα γενιά.

Τα τελευταία νέα έρχονται από την Ιαπωνία όπου σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα το νέο WRX θα παρουσιαστεί μέσα στη χρονιά, πιθανότητα το φθινόπωρο ενώ αργότερα θα ακολουθήσει και η σκληροπυρηνική έκδοση STI. Και τα δύο αυτοκίνητα θα φορούν τον υπερτροφοδοτούμενο boxer τετρακύλινδρο κινητήρα 2.4 lt που διαθέτει η Subaru και ο οποίος στην περίπτωση του WRX αναμένεται να φθάνει τους 290 ίππους ενώ στο WRX STI όλες οι φήμες συγκλίνουν σε μια απόδοση που θα φθάνει τους 400 ίππους.

Subaru WRX STI Concept

Advertisement
Advertisement

Εάν αυτό τελικά επιβεβαιωθεί το νέο WRX STI θα είναι το ισχυρότερο που θα έχει παραχθεί καθώς η συγκεκριμένη έκδοση της προηγούμενης γενιάς έφθανε τους 308 ίππους. Επιπλέον σε αυτή την περίπτωση η Subaru θα έχει έναν απευθείας αντίπαλο για την Mercedes-AMG CLA 45S καθώς τα δύο μοντέλα στοχεύουν πρακτικά σε αντίστοιχο κοινό ως δύο πολύ δυνατά, τετρακίνητα σεντάν με ξεκάθαρα σπορ χαρακτήρα.

Φυσικά τόσο το WRX όσο και το WRX STI θα είναι τετρακίνητα με το μεν πρώτο να συνοδεύεται – τουλάχιστον στην Ιαπωνία – με αυτόματο κιβώτιο CVT και το μεν δεύτερο από χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις το WRX θα ακολουθεί την ενδιαφέρουσα και δυναμική σχεδιαστική προσέγγιση του πρωτότυπου Viviz που είχε παρουσιαστεί το 2017 ενώ θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα SGP της Subaru την οποία χρησιμοποιεί και τo νέο Levorg.

Subaru WRX STI Concept

Advertisement

Διαβάστε επίσης
Ετοιμάζεται καθαρόαιμη off-road έκδοση του Subaru Outback
Στα… άκρα με το ολοκαίνουριο Subaru BRZ (video)
Αυτή είναι η αγωνιστική έκδοση του νέου Subaru BRZ (video)