Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκτά Άραβες επενδυτές

Ελλάδα 11:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκτά Άραβες επενδυτές

ΝΕΑ

H Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης αποκτά Άραβες επενδυτές

ΝΕΑ

Η εταιρία, που διοργανώνει το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης βρήκε ένα νέο οικονομικό συνεργάτη. Το Εμιράτο του Κατάρ, έχει πλέον σοβαρή εμπλοκή στο project της Διεθνούς Έκθεσης.

Advertisement
Advertisement

Μέχρι στιγμής, ο διοργανωτής έχει επιβεβαιώσει επίσημα τις διαπραγματεύσεις με διεθνή funds και δεν έχει αποκαλύψει ακόμη λεπτομέρειες.

Οι δύο διαδοχικές ακυρώσεις, που σχετίζονται με τον κορονοϊό έφεραν σοβαρό οικονομικό αντίκτυπο στους διοργανωτές της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS). Η εταιρία που την διοργανώνει έφτασε κοντά στην χρεοκοπία και για λίγο φαινόταν ότι η έκθεση δεν θα γινόταν ξανά, όμως ένας οικονομικός συνεργάτης έσωσε το: «Σαλόνι της Γενεύης».

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την πλατφόρμα ειδήσεων Automedienportal, ο οικονομικός συνεργάτης είναι: Το Αραβικό Εμιράτο του Κατάρ.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Κατάρ θέλει να επενδύσει χρήματα. Το Εμιράτο ψάχνει για διοργανώσεις και events κύρους. Η Formula 1 αυτή τη στιγμή προσπαθεί να αντικαταστήσει το Ιαπωνικό Grand Prix στη Suzuka.

«Το Κατάρ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και προσφέρει πολλά χρήματα. Είναι δύσκολο να πούμε αν θα αποκτήσει ένα ακόμα Grand Prix, αλλά η επιθυμία υπάρχει», επιβεβαιώνουν οι ειδικοί στην Formula 1. Είναι επίσης ενδιαφέρον ότι το Κατάρ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος μέτοχος της Volkswagen με 15%. Μια μεγάλη διεθνής έκθεση αυτοκινήτου ταιριάζει με όλο το πακέτο.

Advertisement

Τον Ιούνιο του 2020 η επιτροπή και το διοικητικό συμβούλιο του «Salon International de l’Automobile» συμφώνησαν να μείνει η έκθεση στο εκθεσιακό κέντρο Palexo μέχρι το 2022. Προκειμένου να βρεθούν χρήματα, οι διοργανωτές είχαν επίσης ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την κεντρική τράπεζα της Γενεύης για οικονομική υποστήριξη.

Advertisement

Το δάνειο που η τράπεζα και η Ελβετία ήταν πρόθυμη να εγκρίνει, προέβλεπε μεσοπρόθεσμα την πώληση της του project «Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης» στον φορέα εκμετάλλευσης εκθέσεων Palexpo SA. Ο κύριος στόχος ήταν να διασφαλιστεί ότι μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις/ δημόσια εκδήλωση στην Ελβετία θα γινόταν μόνιμα στη Γενεύη. Εξάλλου, η οικονομική δύναμη της εκδήλωσης ανέρχεται σε περίπου 200 εκατομμύρια CHF (Ελβετικά φράγκα) σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα στη Γενεύη.

Οι διοργανωτές σκέφτονται να αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που γίνεται η έκθεση και να κινηθούν με τον ίδιο τρόπο, με αυτόν της έκθεσης αυτοκινήτου στο Μόναχο (IAA). Το αυτοκίνητο πιθανότατα θα παραμείνει το επίκεντρο της λίμνης Lac Leman, αλλά οι διοργανωτές λένε ότι θέλουν να δείξουν «ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητικότητας» και φυσικά και άλλα σημεία της πόλης.

Η απώλεια της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης θα ήταν ένα σοβαρό πλήγμα. Όχι μόνο για την οικονομία, τους επισκέπτες και το εξειδικευμένο κοινό. Από αυτή την άποψη, τα νέα για μια έγκαιρη διάσωση είναι καλά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέλουν να εμποδίσουν την έκθεση αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο
IAA 2021 Έκθεση Αυτοκινήτου Μονάχου: Έξω, ψηφιακά και με εμβόλιο…
Ακυρώνεται ακόμα μία κλειστή Έκθεση Αυτοκινήτου