Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

H Continental μεταμορφώνει την «κλούβα» T2 της VW

Ελλάδα 1:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Continental μεταμορφώνει την «κλούβα» T2 της VW

Mobility

H Continental μεταμορφώνει την «κλούβα» T2 της VW

Mobility

Με το όνομα AMBIENC3 Concept, η Continental έκανε αισθητή την παρουσία της στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου με το μεταποιημένο VW T2.

Advertisement
Advertisement

Το πρωτότυπο βασίζεται στο Volkswagen T2 και είναι εξοπλισμένο με καινοτόμα και βιώσιμα υλικά καθώς και τις τελευταίες on board τεχνολογίες.

Η προσαρμογή του για την εποχή της αυτόνομης οδήγησης, είναι έτσι και αλλιώς εντυπωσιακή για το μοντέλο της VW που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1967. Η Continental έχει δώσει στο μοντέλο ένα φουτουριστικό εσωτερικό που λειτουργεί ως ο λεγόμενος «τρίτος χώρος» (μετά το σπίτι και το γραφείο) που επιτρέπει στους ανθρώπους να εργάζονται ή να χαλαρώνουν.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει μινιμαλιστικό cockpit με παραλληλόγραμμο τιμόνι, ψηφιακό πίνακα οργάνων και ψηφιακό καθρέφτη που βασίζεται στην προβολή εικόνων από τις κάμερες, χάρη στις οποίες ο οδηγός έχει περιμετρική ορατότητα στο περιβάλλον του οχήματος. Το ταμπλό είναι ξύλινο και με κομψή σχεδίαση.

Έτσι ταιριάζει ιδανικά με το λευκό κάθισμα του οδηγού, που έχει επένδυση υφάσματος με τεχνολογία που του επιτρέπει να μένει σαν καινούργιο, χωρίς να λερώνεται. Δεν υπάρχουν μόνιμα ορατά χειριστήρια. Αντίθετα, είναι κρυμμένα κάτω από τις επιφάνειες και φωτίζονται μόνο όταν χρησιμοποιούνται.

Advertisement

Πίσω, υπάρχει ένας πάγκος που προσομοιάζει σαλόνι σπιτιού, καθώς και μια κομψή πολυθρόνα για ξεκούραση. Ο οδηγός και οι επιβάτες έχουν στη διάθεσή τους μια καφετιέρα, ένα σύστημα ηχείων και φυσικά, παντού ανανεώσιμα, ανακυκλωμένα και ανακυκλώσιμα υλικά.

Advertisement

Η Continental δεν αναφέρθηκε σε πολλές λεπτομέρειες αλλά το πρωτότυπο διαθέτει ηλιακό πάνελ τοποθετημένο στην οροφή και χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη εφαρμογή για διάδραση και εξατομίκευση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με συμβουλές και προτάσεις σχετικά με τη διαδρομή, τον ανεφοδιασμό ή την κατάσταση του οχήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η θρυλική Κλούβα (T2) της Volkswagen γίνεται ηλεκτρική
Η Continental αναβαθμίζει την ασφάλεια των αερόσακων
BMW R 18 Transcontinental & R 18 B

Advertisement