Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά στη Chevrolet Camaro COPO

Ελλάδα 11:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά στη Chevrolet Camaro COPO

ΝΕΑ

Τίποτα δεν αντικαθιστά τα κυβικά στη Chevrolet Camaro COPO

ΝΕΑ

Το αμάξωμα της Chevrolet Camaro δεν είναι τόσο εντυπωσιακό, εκ κατασκευής. Εξάλλου είναι ένα «pony car», δεν σχεδιάστηκε για να είναι κάτι περισσότερο. Όμως, στη συγκεκριμένη έκδοση, αυτό που «κόβει την ανάσα» βρίσκεται κάτω από το καπό του.

Advertisement
Advertisement

Πενήντα έξι χρόνια βρίσκεται στην αγορά η Camaro, το αυτοκίνητο που δημιουργήσαν στη Chevrolet για να ανταγωνιστούν τη Ford Mustang. Από την ιδιότυπη εμπορική αντιπαράθεση των δύο μοντέλων παρουσιάστηκαν κατά καιρούς και από τις δύο αμερικανικές εταιρείες κάποιες αξιόλογες εκδόσεις τους αναφορικά με την απόδοσή τους.

Όπως και στην Ευρώπη, οι άνθρωποι της Chevrolet δημιουργούν κάποιες ειδικές εκδόσεις του μοντέλου, στο τμήμα που έχει ονομαστεί «COPO» («Central Office Production Order»). Αυτά τα οχήματα έχουν περισσότερες βελτιώσεις και αποδοτικότερους κινητήρες, όπως και πρόσθετο εξοπλισμό που ζητά ο ιδιοκτήτης τους.

Advertisement
Advertisement

Η καινούργια Camaro COPO έχει έναν ατμοσφαιρικό V8 χωρητικότητας 10.356 κ. εκ.(!) ο οποίος αποδίδει μέγιστη ισχύ 1.018 ίππους, μέγιστη ροπή 1.194 Nm και έχει «κόφτη» στις 7.000 σ.α.λ., δηλαδή σχετικά ψηλά για τα δεδομένα των αμερικανικών κινητήρων. Πρόκειται για έναν «crate engine» ο οποίος δημιουργείται για βελτιώσεις οχημάτων και χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες dragster, όταν πρόκειται για επιβατικά οχήματα (αντίστοιχοι προορίζονται και για φορτηγά στις ΗΠΑ).

Σύμφωνα με την Chevrolet, κάθε Camaro COPO διατίθεται με roll bar το οποίο πληροί τα στάνταρ ασφάλειας που προβλέπει η Εθνική Επιτροπή Οχημάτων Hot Rod («NHRA»), δύο μπαταρίες, εισαγωγή από ανθρακονήματα και αλεξίπτωτο για να σταματά το όχημα στην διαδικασία επιτάχυνσης σε αγώνα dragster. Επίσης, για την περίπτωση που κάποιος θελήσει να διαθέτει ο κινητήρας υπερτροφοδότη, τοποθετούν στο αυτοκίνητο άλλο κιβώτιο ταχυτήτων,  όπου οι αλλαγές των σχέσεων γίνονται πιο γρήγορα.

Advertisement

Όπως καταλαβαίνουμε, η Camaro COPO προορίζεται μόνο για χρήση σε πίστα και συγκεκριμένα σε αγώνες dragster. Το κόστος για τη μετατροπή της μπορεί να φτάσει έως και τα 15.000 δολάρια (περίπου 14.200 ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία)

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Camaro με το V8 των 9,4 λίτρων είναι διαθέσιμη
Η Corvette θα εξελιχθεί σε μάρκα;
Θέλεις Corvette Z06; Φτιάξε και τον κινητήρα της! (+video)