Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Corvette θα εξελιχθεί σε μάρκα;

Ελλάδα 8:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Corvette θα εξελιχθεί σε μάρκα;

ΝΕΑ

Η Corvette θα εξελιχθεί σε μάρκα;

ΝΕΑ

Τη γνωρίσαμε ως την κορυφαία σπορ Chevrolet που παρουσιάστηκε πριν από σχεδόν 70 χρόνια. Ο λόγος για την Corvette η οποία αφού εξελίχθηκε συνεχώς ως μοντέλο, θα ακολουθησει μάλλον νέους δρόμους.

Advertisement
Advertisement

Ας θυμηθούμε δύο έτη σταθμούς στην ιστορική πορεία τής Chevrolet Corvette. Το πρώτο είναι το 1953, όταν παρουσιάστηκε για πρώτη στο κοινό, και το δεύτερο το 2019.

Προς τα τέλη της συγκεκριμένης χρονιάς η κυρία Mary Barra, Διευθύνουσα Σύμβουλος της General Motors, έκανε μια σιβυλλική δήλωση αναφορικά με τον μέλλον τού μοντέλου, λέγοντας ότι θα αποτελέσει κάτι περισσότερο από ένα όχημα, έστω κι αν έχει γίνει θρύλος.

Τα λόγια της θα πιθανόν να γίνουν πράξη, όπως όλα δείχνουν. Σύμφωνα με πληροφορίες τού αμερικανικού Car and Driver, τα στελέχη τής Chevrolet και της μητρικής General Motors σκέφτονται σοβαρά το ενδεχόμενο να δημιουργήσουν μια νέα εταιρεία εντός τού Ομίλου η οποία θα ονομαστεί Corvette!

Advertisement
Advertisement

Εφόσον συσταθεί, η νέα φίρμα θα ξεκινήσει την εμπορική υπόστασή της από το 2025 και θα περιλαμβάνει μια γκάμα καινούργιων οχημάτων τα οποία θα διαφέρουν αισθητά από τα υπόλοιπα του Ομίλου. Αυτή, αρχικά, θα αποτελείται από τη νέα αμιγώς ηλεκτροκίνητη Corvette (ως μοντέλο), καθώς και ένα τετράθυρο μοντέλο με αμάξωμα που θα παραπέμπει σε coupé, όπως και ένα crossover.

Advertisement

Τα δύο τελευταία, θα είναι επίσης αμιγώς ηλεκτρικά, θα έχουν πλατφόρμα 800 Volt και θα μπορούν να φορτίζουν τις μπαταρίες τους σε ταχυφορτιστή έως 350 kW. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του αμερικανικού περιοδικού, τα οχήματα της εταιρείας Corvette θα είναι περισσότερο πολυτελή και θα έχουν υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού και αριθμού συστημάτων από τα υπόλοιπα αντίστοιχης τεχνολογίας κίνησης του Ομίλου.

Advertisement

Εάν αναρωτιέστε ποιος ο λόγος να κάνει η Chevrolet αυτή την επιχειρηματική κίνηση και να ιδρύσει την Corvette, η απάντηση έρχεται από το παράδειγμα της Ford. Τα στελέχη της αποφάσισαν και «ανεξαρτητοποίησαν» τη Mustang με τη δημιουργία της Mach-E και της Mach-E GT, τα νέα αμιγώς ηλεκτρικά crossover/SUV οχήματά της. Η εμπορική επιτυχία που έχουν αυτά –κεφαλαιοποιώντας τη φήμη του ομώνυμου μοντέλου– φαίνεται να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το δίλημμα του Μπάϊντεν: Corvette ή ηλεκτρικά;
Ποια εταιρία σας πληρώνει για να μην πουλήσετε το αυτοκίνητό της;
Χορογραφία για να κλέψουν ένα τροχό από Corvette (+video)

 

Advertisement