Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bowler θα κυκλοφορήσει ξανά το κλασικό Defender 110

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Bowler θα κυκλοφορήσει ξανά το κλασικό Defender 110

ΝΕΑ

H Bowler θα κυκλοφορήσει ξανά το κλασικό Defender 110

ΝΕΑ

Το Defender 110 έτσι όπως το ξέραμε από τη Land Rover, δεν θα το ξαναδούμε. Η Bowler Motors όμως, εξασφάλισε τα δικαιώματα για την παραγωγή του ίδιου σε εμφάνιση μοντέλου αλλά με τελείως διαφορετικό τεχνολογικό υπόβαθρο.

Advertisement
Advertisement

Η συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την Bowler να εξελίξει μοντέλα υψηλής απόδοσης με το κλασικό σχήμα του Defender «One Ten».

Η Land Rover έχει δώσει στην Bowler Motors την άδεια χρήσης του αρχικού σχήματος Defender για εξέλιξη οχημάτων υψηλής απόδοσης σε συνεργασία με την SVO (Special Vehicle Operations). Το νέο μοντέλο θα μοιραστεί την αδιαμφισβήτητη σιλουέτα του κλασικού Defender 110 και θα είναι το πρώτο Bowler που θα αναπτυχθεί από κοινού με την τεχνογνωσία της Special Vehicle Operations. Το project με κωδικό «CSP 575» θα συνδυάσει το ατσάλινο σασί υψηλής αντοχής CSP που έχει αποδείξει την αξία τους στους αγώνες ράλι, με το ισχυρό Supercharged V8 με 575 ίππους της Land Rover, τέσσερα σπορ καθίσματα, ένα roll cage και λίγα χαρακτηριστικά άνεσης, όπως κλιματισμό.

Advertisement
Advertisement

Από το 2021 θα αρχίσει η διάθεσή του στην αγορά της Βρετανίας, με τιμή που υπολογίζεται πως θα είναι κοντά στις 220 χιλιάδες ευρώ. Η νέα συμφωνία ανοίγει το δρόμο για την Bowler να αναπτύξει μια νέα οικογένεια μοντέλων υψηλών επιδόσεων, ξεκινώντας το «CSP 575». Η Bowler ιδρύθηκε το 1985 και πρωτοστάτησε στην παραγωγή αποκλειστικών αγωνιστικών αυτοκινήτων εκτός δρόμου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η Jaguar Land Rover απέκτησε την Bowler στα τέλη του 2019 και η ομάδα των ειδικών της έχει ασχοληθεί με μια σειρά από συναρπαστικά μοντέλα κάτω από την «ομπρέλα» του τμήματος SVO.

Οι πελάτες της Bowler επωφελούνται ήδη από αυτήν τη σχέση, καθώς οι μηχανικοί της Land Rover SV βοηθούν στην εξέλιξη μοντέλων της Bowler και χρησιμοποιούν την τεχνογνωσία τους για να δοκιμάσουν νέα προϊόντα στις εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης της Special Vehicle Operations. Ο Calum McKechnie, Γενικός Διευθυντής της Bowler Motors, δήλωσε σχετικά: «Το όνομα της Bowler αντιπροσωπεύει την καινοτομία εδώ και 35 χρόνια. Η συμφωνία άδειας για την παραγωγή οχημάτων με το κλασικό σχήμα Defender μας δίνει μια μοναδική ευκαιρία. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνδυάσουμε την εμπειρία του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την τεχνογνωσία εμπειρία από το τμήμα Special Vehicle Operations για να δημιουργήσουμε ένα συναρπαστικό Defender 110 για χρήση δρόμου».

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Ηλεκτροκίνηση για τα μοντέλα SVR της Jaguar Land Rover

Πολυτάλαντο το νέο επαγγελματικό Land Rover Defender (VIDEO)

H Lumma Design ετοιμάζει body kit για το νέο Defender

Advertisement