Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bosch σχεδιάζει τον αντίπαλο του smart

Ελλάδα 17:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Bosch σχεδιάζει τον αντίπαλο του smart

ΝΕΑ

H Bosch σχεδιάζει τον αντίπαλο του smart

ΝΕΑ

Ένα αυτοκίνητο πόλης εξελιγμένο κυρίως από την Bosch αποκαλύφθηκε πρόσφατα. Ονομάζεται e.Go Life EV είναι ηλεκτρικό και επιθυμεί να κάνει τους ανθρώπους της Smart να χάσουν στο μέλλον τον ύπνο τους. Ας μάθουμε δυο πράγμα τα γι αυτό, προτού αρχίσει να πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πρόκειται για το νέο e.Go Life, ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κοστίζει 15.999 ευρώ στην Αγγλία και μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα εύρος ηλεκτρικής αυτονομίας γύρω στα 80 km.

Το e.Go θα κατασκευαστεί στη Γερμανία και θα κυκλοφορήσει την επόμενη χρονιά με αρχική παραγωγή 1.000 οχημάτων. Ωστόσο, η εταιρεία λέει ότι στοχεύει να παράγει 10.000 αυτοκίνητα στο εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Η Bosch, η οποία έχει αναπτύξει τον ηλεκτρικό κινητήρα για το όχημα, λέει ότι η πλατφόρμα είναι κλιμακωτή. Οι μπαταρίες είναι 48-volt και οι κινητήρες που τροφοδοτούν το Life έχουν υιοθετηθεί από υπάρχοντα οχήματα.

 

Advertisement

Επειδή το αυτοκίνητο βασίζεται σε ένα υπάρχον κινητήρα DC 10,5 kW που προέρχεται από ένα σύστημα 48V, δεν απαιτεί εκτεταμένη Ε&Α ή επένδυση από εταιρείες, επομένως το κόστος μπορεί να διατηρηθεί χαμηλό. Οι μπαταρίες λιθίου 14,4 kWh ζυγίζουν περίπου 90 kg και μπορούν να φορτιστούν σε  κάτι παραπάνω από πέντε ώρες.  Στο μέλλον σύμφωνα με την εταιρία, η αυτονομία θα αυξηθεί σημαντικά. Αυτό μαζί με την προσιτή τιμή είναι τα δυο ισχυρά όπλα του νέου ηλεκτρικού «μπόμπιρα».

e-go-life-ev-tsiro-640

Advertisement

Πριν μερικά 24ωρα έλαβε χώρα το Bosch Mobility Experience 2017. To NewsAuto ήταν το μοναδικό ελληνικό μέσο που βρέθηκε στο Μπόξμπεργκ της Γερμανίας. Διαβάστε πατώντας εδώ τις πρώτες μας εντυπώσεις από την εκδήλωση.

Σκοπός των Γερμανών είναι να κατασκευάσουν ένα οικονομικό ηλεκτρικό, μικρό αυτοκίνητο και να το ρίξουν ;στην αγορά m;esa sto 2018. Μάλιστα φήμες κάνουν λόγω για προσπάθειες αυτό να κοστίζει κάτω απο 20.000€…

 

Advertisement