Live Κίνηση
Περισσότερα
ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Το Bosch Mobility Experience 2017

Ελλάδα 13:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

LIVE από Γερμανία: Το Bosch Mobility Experience 2017

ΔΟΚΙΜΕΣ

LIVE από Γερμανία: Το Bosch Mobility Experience 2017

ΔΟΚΙΜΕΣ

Το NewsAuto είναι το μοναδικό ελληνικό μέσο που παρακολουθεί από κοντά το Bosch Mobility Experience 2017, την επίδειξη δηλαδή όλων των τεχνολογιών που αναπτύσσει η συγκεκριμένη εταιρεία και αφορούν στην αυτοκίνηση.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: ΠΑΝΟΣ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗΣ (facebook.com/SeitanF1, ps@newsauto.gr)

Κάτω από… ελληνικό θαρρείς ήλιο, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία workshops, που αντιστοιχούν στους τρεις βασικούς άξονες του project:
– την αυτοματοποιημένη/αυτόνομη οδήγηση
– τη συνδεσιμότητα
– την ηλεκτροκίνηση και τη μείωση των ρύπων

Η ημέρα ξεκίνησε με την παρουσίαση των θέσεων της Robert Bosch GmbH στους προαναφερθέντες τομείς, με τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου να δίνουν το «παρών». Aνάμεσα τους και ο πρόεδρος για της Bosch Mobility Solutions, Dr. Rolf Bulander με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε, αναπτύσσοντας περισσότερο το θέμα των «ηθικών αρχών» που αφορούν στην αυτόνομή οδήγηση το οποίο άνοιξε κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων-απαντήσεων στη συνέντευξη Τύπου.

Advertisement
Advertisement

Η συνέχεια αφορά στην πίστα του Μπόξμπεργκ, μία τεράστια πίστα δοκιμών όπου η γερμανική εταιρεία δοκιμάζει όλες τις νέες, αναπτυσσόμενες τεχνολογίες. Πήραμε μία γεύση από την οδήγηση με… τα χέρια ψηλά και το παρκάρισμα σε… αυτόματο πιλότο αλλά και διάφορες ακόμα τεχνολογικές λύσεις που φαντάζουν μακριά αλλά αποδεικνύεται πως είναι πιο κοντά απ’ ότι φανταζόμαστε.

Ένα από τα οχήματα που βρίσκονται στο Μπόξμπεργκ και που είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε, είναι και το εντυπωσιακό πρωτότυπο της Mercedes-Benz που ακούει στο όνομα F015 Luxury in Motion και που παρουσιάζει το όραμα της γερμανικής μάρκας για τις αυτόνομες μετακινήσεις. Η παρουσία του εκεί δεν είναι τυχαία, καθώς η Daimler και η Bosch ξεκίνησαν μία πολλά υποσχόμενη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Advertisement

Δείτε λοιπόν το φουτουριστικό πρωτότυπο που παρουσιάστηκε πριν δύο χρόνια στην έκθεση τεχνολογίας CES που διεξάγεται κάθε Ιανουάριο στο Λας Βέγκας, στο πλαίσιο της live παρουσίασης που κάναμε στη σελίδα του NewsAuto στο facebook.

Advertisement

Περισσότερα για όσα είδαμε και ζήσαμε στο Bosch Mobility Experience 2017, προσεχώς…