Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bentley της Ελισάβετ επέστρεψε στο σπίτι!

Ελλάδα 19:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bentley της Ελισάβετ επέστρεψε στο σπίτι!

ΝΕΑ

H Bentley της Ελισάβετ επέστρεψε στο σπίτι!

ΝΕΑ

Προφανώς ο Βασιλιάς Κάρολος, δεν θέλησε να κρατήσει το αυτοκίνητο της μητέρας του.

Advertisement
Advertisement

Εξοπλισμένη με bullhorn, αστυνομικά φώτα και ένα μέρος για να… τοποθετήσετε την τσάντα της βασίλισσας, αυτή η Mulsanne είναι κάτι το ιδιαίτερο.

Το τροποποιημένο πολυτελές σεντάν επέστρεψε στην Bentley και είναι τώρα η τελευταία προσθήκη στη συλλογή κληρονομιάς της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Pebble Beach το 2009, η Mulsanne παρέμεινε στην παραγωγή για περισσότερο από μια δεκαετία. Όταν τελικά ολοκλήρωσε την την εμπορική πορεία της το 2020, το τελευταίο αυτοκίνητο τροποποιήθηκε και παραδόθηκε στην Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ.

Advertisement
Advertisement

Φινιρισμένο με μασίφ πράσινο χρώμα Barnato, τα εσωτερικά του ζευγάρια Twine and Cumbrian hide δέρμα με καπλαμάδες από ξύλο καρυδιάς Burr και βαθιά χαλιά από μαλλί αρνιού. Στο αυτοκίνητο προστέθηκαν επίσης κουρτίνες προστασίας της ιδιωτικής ζωής, όπως και το βασιλικό οικόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο ήταν ένθετο στις ράγες της μέσης της πόρτας.

Advertisement

Σε πιο λειτουργικό επίπεδο, το μπροστινό κεντρικό υποβραχιόνιο αφαιρέθηκε για να δώσει στην Her Majesty ένα μέρος για να βάλει την τσάντα της. Ακριβώς μπροστά από αυτό, μια «παγίδα» κρύβει μια κουιντέτα κουμπιών που ελέγχουν τα μπλε φώτα της αστυνομίας , τις σειρήνες και ένα bullhorn.

Advertisement

Κάτω από το καπό, ο σοφέρ της Ελισάβετ, επωφελήθηκε από έναν V8 6,75 λίτρων που αποδίδει υγιή 530 ίππους, τις ίδιες προδιαγραφές με τις τελευταίες 30 μονάδες του τότε κορυφαίου μοντέλου της Bentley.

Με το όνομα «6.75 Edition by Mulliner », αυτά τα υπερποτελή σεντάν περιορισμένης έκδοσης, δεν σχεδιάστηκαν απλώς για να αποχαιρετήσουν τη Mulsanne, αλλά και για να αποχαιρετήσουν τον V8 κινητήρα της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Bentley γιόρτασε τα 20ά γενέθλια της Continental GT, με μια μοναδική έκδοση
Η πολυτελέστερη Bentley Bentayga EWB Mulliner
Θα αγόραζες αγροτικό από την Bentley;