Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Bentley στρέφεται δυναμικά προς την ηλεκτροκίνηση

Ελλάδα 19:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Bentley στρέφεται δυναμικά προς την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

H Bentley στρέφεται δυναμικά προς την ηλεκτροκίνηση

ΝΕΑ

Ακόμα μία μεγάλη και ιστορική εταιρία με παράδοση πάνω από έναν αιώνα στους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλάζει κατεύθυνση.

Advertisement
Advertisement

Η ιστορική βρετανική μάρκα Bentley έχει ήδη ανακοινώσει ένα πρόγραμμα με την ονομασία “Five-in-Five”, το οποίο αφορά πέντε νέα μοντέλα μέσα σε πέντε χρόνια, από το 2025 έως το 2030.

Η εταιρία επανέρχεται σε αυτή την ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας ότι μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια θα παρουσιάζει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο κάθε χρονιά.

Για να γίνει αυτή η Bentley έχει επενδύσει πάνω από 2,5 δισ. λίρες μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια για να μετασχηματίσει και να ανανεώσει όλη την γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο τι μοντέλα θα είναι αυτά τα πέντε αυτοκίνητα, και το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι όλα θα έχουν σχεδιαστεί και εξελιχθεί στα κεντρικά της εταιρίας, στο εργοστάσιο του Crewe.

Bentley Bentayga S

To αφεντικό της εταιρίας Andrian Hallmark δήλωσε ότι η τρέχουσα γκάμα μοντέλων της, η Bentayga, η Flyign Spur και η Continental GT θα γίνουν και αυτές πλήρως ηλεκτρικές σε κάποια στιγμή στο μέλλον.

Advertisement

Η Bentley έχει ήδη από το 2020 προχωρήσει στην εκτέλεση ενός προγράμματος που θέλει όλα τα μοντέλα της εταιρίας να είναι ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά από το 2026 και μετά. Ενώ σχεδιάζει να απαλλαγεί εντελώς από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2030.

Αυτό δεν αφορά μόνο τα αυτοκίντητά της αλλά και τις εγκαταστάσεις της, καθώς η Bentley αύξησε τα ηλιακά πάνελ στο εργοστάσιό της από τα 30.000 στα 40.000. Ενώ και όλος ο στόλος των εταιρικών αλλά και των ιστορικών της μοντέλων θα λειτουργούν με βιοκαύσιμα μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Bentley Flying Spur Hybrid: Διασχίζει την Ισλανδία με Πράσινη Ενέργεια
Επικό drift μιας Bentley Continental GT Speed
Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean: Σημάδι των πραγμάτων που έρχονται