Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Aston Martin DBX707 είναι για φέτος το Medical Car της F1

Ελλάδα 18:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Aston Martin DBX707 είναι για φέτος το Medical Car της F1

FORMULA 1

H Aston Martin DBX707 είναι για φέτος το Medical Car της F1

FORMULA 1

Αχρείαστη να είναι αλλά με τους 707 ίππους και την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,1 δευτερόλεπτα, η DBX 707 της Aston Martin μοιάζει ιδανική περίπτωση για το ρόλο του Medical Car στις πίστες που θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Για το 2023, η Aston Martin αναβάθμισε το Medical Car της F1, παρέχοντας ένα από τα πιο δυνατά SUV της αγοράς για την κάλυψη της συγκεκριμένης ανάγκης.

Την περασμένη σεζόν, είχαμε την «απλή» DBX στο ρόλο του επίσημου Medical Car με την έγκριση της FIA για τους αγώνες της Formula 1. Τώρα, τη σεζόν του 2023 στον ίδιο ρόλο θα δούμε την Aston Martin DBX707, με τον twin- turbo V8 που αποδίδει –όπως εύγλωττα λέει και το όνομα της έκδοσης- 707 ίππους.

Η δύναμη αυτή μαζί με την τετρακίνηση του μοντέλου, εξασφαλίζει χρόνο 3,1 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα. Εκεί που χρειάζεται περισσότερο, με το κάθε δευτερόλεπτο να «μετράει», η ταχύτητα και η ικανότητα του Medical Car να κινείται γρήγορα μέσα στην πίστα, είναι κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας.

Advertisement
Advertisement

Για τον ρόλο του στην πίστα, το SUV της Aston Martin είναι εφοδιασμένο με bucket καθίσματα που έχουν πιστοποίηση από τη FIA και ανάλογες ζώνες ασφαλείας 6 σημείων. Στον εξοπλισμό του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται και η άμεση επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο με το κέντρο ελέγχου του αγώνα, από όπου μπορεί ο γιατρός της πίστας που θα βρίσκεται στο αυτοκίνητο, να έχει βιομετρικά δεδομένα των οδηγών.

Advertisement

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, μια και στο μεσοδιάστημα μέχρι να φτάσει το MC στο σημείο που χρειάζεται, ο γιατρός μπορεί να κάνει μια αρχική αξιολόγηση της κατάστασης και να φτάσει καλύτερα προετοιμασμένος. Επιπλέον, το εσωτερικό είναι εξοπλισμένο με πυροσβεστήρες, ιατρικές τσάντες και απινιδωτή, με το κάθε ένα από αυτά να έχει την δική του ειδική θέση μέσα στο αυτοκίνητο.

Advertisement

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Formula 1 και τη FIA αυτή τη σεζόν. Η DBX707 είναι το τέλειο όχημα για αυτόν τον κρίσιμο ρόλο ως Επίσημο Medical Car για τη Formula 1» δήλωσε ο Roberto Fedel, επικεφαλής τεχνολογίας της Aston Martin. Το χρώμα του αυτοκινήτου, είναι φυσικά το Aston Martin Racing Green, ίδιο με τα μονοθέσια της αγωνιστικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι ζητούν Γερμανία και Ιταλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή;
Οι εταιρείες leasing υπερχρεώνουν τα ηλεκτρικά ΙΧ!
Πάγωσε η αγορά του αυτοκινήτου εξαιτίας του δυστυχήματος στα Τέμπη

Advertisement