Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Urus της ABT προκαλεί ρίγη

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Urus της ABT προκαλεί ρίγη

ΝΕΑ

H Urus της ABT προκαλεί ρίγη

ΝΕΑ

Η Lamborghini Urus Performante αποδίδει 666 «σατανικούς» ίππους οι οποίοι για κάποιους δεν είναι αρκετοί. Γι’ αυτούς, υπάρχει η ABT Sportsline.

Advertisement
Advertisement

Ο γερμανικός οίκος βελτιώσεων ABT Sportsline ειδικεύεται στην αισθητική διαφοροποίηση και την αναβάθμιση της απόδοσης των μοντέλων της Audi (αρχικά) και του Ομίλου Volkswagen (εν γένει).

Έτσι, αυτή τη φορά τα στελέχη του ασχολήθηκαν με τη Lamborghini Urus δημιουργώντας την Urus Scatenato, όπως την ονόμασαν (σημ.: («Άγριος», «Αχαλίνωτος»).

Τα στελέχη της ABT Sportsline ανακοίνωσαν ότι το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί μόνο σε 99 αριθμημένες μονάδες. Οι βελτιώσεις τους αφορούν τόσο στο αμάξωμα και το εσωτερικό όσο και στον τετράλιτρο turbo V8 κινητήρα της Urus.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, στην Urus Scatenato αυτός αποδίδει 811 ίππους, δηλαδή 145 περισσότερους από την Urus Performante της Lamborghini.

Οι αλλαγές του βελτιωτικού οίκου αμάξωμα του πολυτελούς SUV μοντέλου αφορούν στην τοποθέτηση πρόσθετου σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα, εντονότερης εμφάνισης προστατευτικά στους θόλους των τροχών και στα μαρσπιέ και μεγαλύτερη αεροτομή στο πίσω μέρος.

Advertisement

Εκεί, έχει αλλαχτεί και ο προφυλακτήρας, όπως και ο ενσωματωμένος σε αυτόν αεροδυναμικός διαχύτης και έχουν τοποθετηθεί και απολήξεις της εξάτμισης από τιτάνιο.

Advertisement

Οι τροχοί είναι 23 ιντσών ενώ, σύμφωνα με την ABT Sportsline, οι προσθήκες στο αμάξωμα βελτίωσαν και την αεροδυναμική, εκτός από την εμφάνιση της Urus, βάσει της φιλοσοφίας που ακολουθεί η εταιρεία.

Οι άνθρωποι του γερμανικού οίκου δεν ανακοίνωσαν ακόμα στοιχεία για τις επιδόσεις της ABT Urus Scatenato, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα. Θυμίζουμε ότι η Lamborghini Urus Performante επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 306 χλμ./ώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Lamborghini και Ducati σε μια… σύνδεση ασφαλείας (+video)
Τι κρύβει η πρώτη ηλεκτρική Lamborghini; (+video)
Tο Audi RS6-Χ της ABT τα έχει όλα στον υπερθετικό!

Advertisement