Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H 911 GT2 RS έσπασε το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης»

Ελλάδα 10:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H 911 GT2 RS έσπασε το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης»

ΝΕΑ

H 911 GT2 RS έσπασε το ρεκόρ της «Πράσινης Κόλασης»

ΝΕΑ

Το απόλυτο ρεκόρ στη μήκους 20.6 χιλιομέτρων διαδρομή του Νίρμπουργκρινγκ για σπορ αυτοκίνητα που είναι εγκεκριμένα για χρήση και στο δρόμο, έσπασε. Υπεύθυνη για αυτό είναι η νέα Porsche 911 GT2 RS που πατώντας σε ελαστικά Michelin Pilot Sport Cup 2 κατάφερε να κάνει το γύρο σε 6 λεπτά και 47.3 δευτερόλεπτα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η θρυλική διαδρομή ανάμεσα στους λόγους Άιφελ, την οποία κάποτε ο Sir Jackie Stewart είχε βαφτίσει «Πράσινη Κόλαση», αποτελεί πια πεδίο μάχης για αυτοκινητοβιομηχανίες, κατασκευαστές ελαστικών κ.α. Και η επίτευξη ενός τέτοιου εντυπωσιακού χρόνου, αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

H 911 GT2 RS, με οδηγό τον δοκιμαστή της Porsche, Lars Kern, φορούσε ελαστικά Michelin διαστάσεων 265/35 ZR 20 εμπρός και 325/30 ZR 21πίσω. Έτσι θα εξοπλίζονται 8 στα 10 αυτοκίνητα που θα παράγονται στο εργοστάσιο της γερμανικής μάρκας στο Ζούφενχαουζεν.

Advertisement
Advertisement

Ο… θύτης, δήλωσε για το χρόνο που πέτυχε: «Η καθαρή απόδοση της νέας GT2 RS μπορεί με δυσκολία να αποτυπωθεί με λέξεις. Παρόλα αυτά, χωρίς την τέλεια αρμονία και ισορροπία μεταξύ του αμαξώματος και των ελαστικών, δεν θα ήταν ποτέ δυνατό να επιτευχθεί τόσο γρήγορος χρόνος».

Τα Michelin Pilot Sport Cup 2 είναι ήδη ελαστικά πρώτης τοποθέτησης για πολλά, κορυφαία αυτοκίνητα που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία, όπως οι 918 Spyder, Cayman GT4, 911 GT3 και 911 GT3 RS. Κι αυτό γιατί έχουν εξελιχθεί βασισμένα στην τεχνογνωσία της γαλλικής μάρκας από τη συμμετοχή της σε κορυφαίους θεσμούς του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ατού τους, είναι τα υψηλά επίπεδα αντοχής, πρόσφυσης, χειρισμού και ασφάλειας.

Michelin PSCup2 Porsche GT2 RS-640tall

Advertisement

Ειδικά τα Pilot Sport Cup 2, προσφέρουν την τεχνολογία «multi-compound», με την οποία διαφορετικά συστατικά γόμας χρησιμοποιούνται στα εσωτερικά και στα εξωτερικά μέρη του πέλματος και διασφαλίζουν υψηλά και σταθερά επίπεδα πρόσφυσης σε διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, προσφέρουν το Track Variable Contact Patch 3.0, το οποίο βελτιστοποιεί την πίεση στην επιφάνεια επαφής του ελαστικού, έτσι ώστε η ίδια ποσότητα γόμας να είναι πάντα σε επαφή με το δρόμο ή την πίστα, είτε σε οδήγηση σε ευθεία, είτε σε οδήγηση σε στροφή. Έτσι, οι οδηγοί απολαμβάνουν μοναδικό συνδυασμό ασφάλειας και οδηγικής απόλαυσης, που αναδεικνύει τα Michelin Pilot Sport Cup 2 σε ιδανική λύση τόσο για καθημερινή χρήση τέτοιων οχημάτων, όσο και για τις απαιτητικές συνθήκες της πίστας.