Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Group PSA: Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά

Ελλάδα 18:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Group PSA: Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά

Mobility

Group PSA: Νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά

Mobility

Από φέτος έως και το 2025, το Group PSA θα χρησιμοποιεί δύο πλατφόρμες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, στις οποίες θα στηριχθεί όλη η γκάμα των μοντέλων.

Advertisement
Advertisement

Η νέα πλατφόρμα eVMP θα χρησιμεύσει ως βάση για ένα ευρύ φάσμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις κατηγορίες C και D.

Η πλατφόρμα eVMP θα προσφέρει υψηλή απόδοση με αυτονομία έως και 650 χιλιόμετρα (κύκλος WLTP) και χωρητικότητα αποθήκευσης ενέργειας 50 kWh ανά μέτρο μεταξονίου, εκεί που θα φιλοξενούνται δηλαδή οι μπαταρίες. Με αυτόν τον τρόπο, ο Όμιλος PSA θα παρουσιάσει από το 2023 ηλεκτρικά μοντέλα στις κατηγορίες C και D, που θα περιλαμβάνουν τόσο sedan, όσο και SUV προτάσεις. Αυτά τα οχήματα θα επωφεληθούν από αυτήν τη νέα πλατφόρμα αναφοράς, την ηλεκτρονική πλατφόρμα ηλεκτρικών οχημάτων eVMP.

Advertisement
Advertisement

H πλατφόρμα eVMP συγκεντρώνει όλη την τεχνογνωσία του Ομίλου PSA με 60 έως 100 kWh ενσωματωμένης ενέργειας και βελτιστοποιημένη αρχιτεκτονική που εκμεταλλεύεται ολόκληρο το χώρο του μεταξονίου αλλά και το πλήρες φορτίο της μπαταρίας. Με τις προδιαγραφές της πλατφόρμας αυτής, τα μοντέλα του Ομίλου PSA θα αποτελούν σημείο αναφοράς ανάμεσα στα ηλεκτρικά όλης της αγοράς. Εκτός από το υψηλό επίπεδο τεχνικής απόδοσης, η αποδοτικότητα της eVMP πλατφόρμας έγκειται επίσης στη βελτιστοποίηση του κόστους εξέλιξης αλλά και παραγωγής.

Διαβάστε ακόμα: Συγχώνευση PSA-FCA: Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας

 John Elkann: Αρχές 2021 η ολοκλήρωση της συγχώνευσης PSA-FCA

Advertisement

Ηλεκτρικό το νέο Opel Mokka

 

Advertisement