Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H GM εξελίσσει στρατιωτικό όχημα

Ελλάδα 7:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H GM εξελίσσει στρατιωτικό όχημα

ΝΕΑ

H GM εξελίσσει στρατιωτικό όχημα

ΝΕΑ

Η General Motors μελετά σοβαρά να επιστρέψει στα στρατιωτικά οχήματα υψηλών ικανοτήτων. Και για το σκοπό αυτό, αναζωογονεί το πρώην τμήμα άμυνας της και επιστρατεύει ένα βαρύ αμερικάνικο άρμα που κυριολεκτικά τρομάζεις και μόνο στη θέα του…

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η GM έχει ορίσει τον στρατηγό John Charlton στην προεδρία της GM Defense LLC, μιας θυγατρικής με έδρα την Ουάσινγκτον, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και κατασκευή οχημάτων και ειδικών συστημάτων κυρίως για το Πεντάγωνο.

Πρόκειται για έναν 34χρονο βετεράνο του αμερικανικού στρατού που πραγματοποίησε τρεις αποστολές στο Ιράκ και μια στο Αφγανιστάν ενώ πρόσφατα κατείχε νευραλγική θέση στον τομέα της ανάπτυξης εξοπλισμού και προμηθειών, πρωτίστως ως αντιπρόεδρος για την ανάπτυξη δυνάμεων στους Αρχηγούς Προσωπικού και κατόπιν ως αρχηγός του Διοικητικού Συμβουλίου Δοκιμών και Αξιολόγησης του Στρατού των ΗΠΑ. Αυτό τον θέτει σε προνομιακή θέση για να ασκήσει πίεση στο Υπουργείο Άμυνας και το Κογκρέσο για λογαριασμό της GM με στόχο δυνητικά κερδοφόρες συμβάσεις με την παροχή νέου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Chevy-colorado-gm-tsiro-530

Μεταξύ των στρατιωτικών σχεδίων που ασχολείται με την General Motors είναι και το πρόγραμμα ZH2 – μια στρατιωτική έκδοση του Chevy Colorado με υδρογόνο που αποκαλύφθηκε πριν από δύο χρόνια. Η GM εξελίσσει μια βοηθητική μονάδα ισχύος κινητήρα κυψελών καυσίμου με τη γαλλική ανάδοχο Liebherr Aerospace όπως και μια πλατφόρμα Silent Utility Rover Universal Superstructure. Ο ανώτερος υπάλληλος Frezee, είναι 15 χρόνια βετεράνος της GM και ειδικεύεται σε κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Η GM πώλησε το προηγούμενο τμήμα άμυνας στη General Dynamics το 2003 για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Πρόσφατα αναφέρθηκε και ως δυνητικός αγοραστής της AM General, κατασκευαστής του Humvee, με τον οποίο η GM κάποτε συνεργάστηκε με την επωνυμία Hummer και τώρα διατίθεται προς πώληση.

Advertisement

Chevy-colorado-gm-tsiro-640