Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το νέο Range Rover έχει δύο… καρχαρίες

Ελλάδα 7:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο Range Rover έχει δύο… καρχαρίες

ΝΕΑ

Το νέο Range Rover έχει δύο… καρχαρίες

ΝΕΑ

Από… κάμερα μέχρι συστήματα τηλεματικής βρίσκονται στην οροφή του πολυτελούς SUV για να κάνουν τη ζωή του οδηγού πιο άνετη, αυξάνοντας κατακόρυφα και την ασφάλεια.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Range Rover 5ης γενιάς βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα και πολύ σύντομα, μέσα στον Μάιο, θα το δούμε και στις αντιπροσωπείες της μάρκας. Πριν από λίγες ημέρες το newsauto αποκάλυψε φωτογραφίες και video με το πρώτο που ήρθε στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα ήταν ένα μαύρο Range Rover στην κορυφαία έκδοση Autobiography, η τιμή του οποίο φτάνει τα 201.241 ευρώ!

Όπως έχετε δει και έχετε διαβάσει και σε άλλα άρθρα, το χαρακτηριστικό της νέας γενιάς είναι η μίνιμαλ αισθητική, τα σύγχρονα χαρακτηριστικά, η τεχνολογία και φυσικά η πολυτέλεια.

Ωστόσο κάτι που κάνει εντύπωση στο νέο Range Rover είναι οι δύο… «καρχαρίες» που βρίσκονται τοποθετημένοι στο πάνω και πίσω μέρος της οροφής. Είναι κάτι που δεν συναντούμε σε άλλα αυτοκίνητα (ή τουλάχιστον δεν θυμόμαστε κάτι ανάλογο) και προκαλεί απορίες

Ψηφιακή τεχνολογία

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό τους υπάρχει πληθώρα τεχνολογιών, που σκοπό έχουν να κάνουν πιο άνετη και… digital τη ζωή του οδηγού. Συγκεκριμένα συναντούμε την ψηφιακή κάμερα οπισθοπορείας που ο οδηγός έχει τη δυνατότητα να ελέγχει από το εσωτερικό καθρέπτη του αυτοκινήτου. Η εν λόγω κάμερα διαθέτει ακόμα και πλυστικό μηχανισμό για να καθαρίζει εύκολα.

newsauto: Το πρώτο με διαφορά ΜΜΕ Ειδικού Τύπου στην Ελλάδα

Advertisement

Από εκεί και πέρα οι «καρχαρίες» περιέχουν, το GPS, τη συσκευή SOS (σε περίπτωση ατυχήματος ή βοήθειας), την κεραία του ραδιοφώνου και το mobile services. Το τελευταίο λειτουργεί με τηλεματική και ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο το κεντρικό σύστημα της Land Rover αν το όχημα έχει βλάβη.

Στην περίπτωση μάλιστα που το σύστημα «καταλάβει» πως υπάρχει πρόβλημα η εταιρεία επικοινωνεί με τον οδηγό για να τον ενημερώσει πως θα την αντιμετωπίσει, τι θα κάνει ή αν πρέπει να σταματήσει για να μεταφερθεί με οδική βοήθεια.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Aπίστευτο: Πόσο πωλείται μια πινακίδα κυκλοφορίας στο Ντουμπάι; (+video)
BMW: Άνοιξη του 2023 οι ισχυρότερες 7άρες
Νέοι κινητήρες για το Range Rover Velar