Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί το αεροδρόμιο γέμισε με αυτοκίνητα Ρώσων;

Ελλάδα 2:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί το αεροδρόμιο γέμισε με αυτοκίνητα Ρώσων;

ΝΕΑ

Γιατί το αεροδρόμιο γέμισε με αυτοκίνητα Ρώσων;

ΝΕΑ

Οι υπεύθυνοι του Helsinki-Vantaa Airport, όπως ονομάζεται το Διεθνές Αεροδρόμιο της φινλανδικής πρωτεύουσας, αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα στα πάρκινγκ του.

Advertisement
Advertisement

Συνήθως, στα αεροδρόμια ακούμε για πρόβλημα πολυκοσμίας, ιδίως τις περιόδους των διακοπών, για καθυστερήσεις στην ώρα αναχώρησης ή άφιξης των πτήσεων, για χαμένες αποσκευές, κ.λπ.

Αυτή τη φορά, στον διεθνή αερολιμένα του Ελσίνκι εμφανίζεται ένα πρόβλημα το οποίο δεν έχουν αντιμετωπίσει ως τώρα οι υπεύθυνοι οργάνωσης και λειτουργίας του τουλάχιστον στον βαθμό που επικρατεί πλέον.

Advertisement
Advertisement

Αυτό αφορά στο γεγονός ότι το πάρκινγκ που διαθέτει για τους ταξιδιώτες είναι σχεδόν κατειλημμένο από τα αυτοκίνητα των Ρώσων επιβατών, οι οποίοι επιλέγουν τη Φινλανδία και το συγκεκριμένο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν αεροπορικώς είτε προς χώρες της Ευρώπης ή προς άλλες.

Όπως είναι γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει τις πτήσεις των αεροπλάνων της ρωσικής πολιτικής αεροπορίας προς τα κράτη μέλη της, ως αντίποινα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει να το κάνει πρέπει να στραφεί σε άλλες εταιρείες, με διαφορετικά δρομολόγια και κόστος εισιτηρίου.

Ωστόσο, η γειτνίαση της Φινλανδίας με τη Ρωσία δίνει μια λύση. Όσοι θέλουν να ταξιδέψουν αεροπορικώς προς τον προορισμό τους, κατευθύνονται οδικώς με το αυτοκίνητό τους ως το Ελσίνκι, το σταθμεύουν εκεί και πλέον από εκεί μπορούν να πάνε στον προορισμό τους, όπου θέλουν.

Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του αεροδρομίου της φιλανδικής πρωτεύουσας, τους τελευταίους μήνες ο χώρος στάθμευσης που διατίθεται για τα οχήματα των ταξιδιωτών είναι σχεδόν γεμάτος με αυτοκίνητα που έχουν ρωσικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Advertisement

Μάλιστα, όπως δήλωσε, η πλειονότητα αυτών είναι ακριβά, πολυτελή μοντέλα όπως Lamborghini, Bentley, Audi, Land Rover, Mercedes-Benz και Porsche. Το κόστος τής ημερήσιας στάθμευσης κυμαίνεται από τα 42 ευρώ την ημέρα στις θέσεις που είναι πιο κοντά στην είσοδο του αεροδρομίου. Επίσης, υπάρχει η προσφορά των 258 ευρώ για 14 ημέρες και 462 ευρώ για έναν μήνα.

Πάντως, από την πρώτη Σεπτεμβρίου (τρέχοντος έτους) η κυβέρνηση της Φινλανδίας σκοπεύει να περιορίσει τον αριθμό των εγκρίσεων για παραχώρηση βίζας προς τους Ρώσους πολίτες που υποβάλλουν αίτηση για να εισέλθουν στη χώρα, ως ένα μέτρο να περιορίσουν το φαινόμενο και να συμμορφωθούν περισσότερο με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με βάση τα στοιχεία, πάντως, οι Ρώσοι που παρκάρουν στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι δεν έχουν βίζες που έχουν εκδοθεί από τη Φινλανδία αλλά από την Ιταλία, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Ελλάδα! Ως γνωστόν, στη χώρα μας ισχύει το μέτρο της “Χρυσής Βίζας¨. Η οποία δίνεται σε πολίτες από τρίτες χώρες όπως η Ρωσία σε συνδυασμό με την απόκτηση ακινήτων αξίας άνω των 250.000 ευρώ στη χώρα μας.

Advertisement

Αρχικά η χορήγηση Χρυσής Βίζας ήταν για πέντε χρόνια. Όμως, μετά την αλλαγή της σχετικής νομοθεσίας, διατηρείται για όσο ο δικαιούχος έχει στην κατοχή του το ακίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Απίστευτο: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων!
Φωτιά σε πάρκινγκ κάνει στάχτη περίπου 1.400 αυτοκίνητα
Video: Απίθανο παρκάρισμα νταλίκας