Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Απίστευτο: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων!

Ελλάδα 3:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Απίστευτο: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων!

ΝΕΑ

Απίστευτο: Θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,3 εκατ. δολαρίων!

ΝΕΑ

Αδιανόητη είναι η τιμή που «έπιασε» μια θέση πάρκινγκ στο Hong Kong – Το supercar που θα φιλοξενείται στο σημείο ενδέχεται να κοστίζει λιγότερο…

Advertisement
Advertisement

Θέλεις να «κατέβεις» για μια δουλειά στο κέντρο της Αθήνας και τριγυρνάς στα γύρω στενά, αναζητώντας εναγωνίως μια ελεύθερη θέση στάθμευσης; Τις περισσότερες φορές, η προσπάθεια σου θα είναι ανεπιτυχής, και θα αναγκαστείς να σταθμεύεις το αυτοκίνητό σου σ’ ένα ιδιωτικό πάρκινγκ.

Αναμφίβολα, τα 4 ευρώ που θα κληθείς να πληρώσεις για μισή ώρα, ίσως «πονέσουν» την τσέπη και πληγώσουν τον εγωισμό σου, αλλά… δυστυχώς δεν υπάρχει εναλλακτική.

Για να απαλύνουμε τον πόνο σου, αναφέρουμε πως στο Hong Kong μια θέση πάρκινγκ πουλήθηκε έναντι 1,070 εκατομμυρίων ευρώ (1,3 εκατ. δολαρίων). Καταβλήθηκε, δηλαδή, ένα ποσό 267.500 μεγαλύτερο από αυτό που θα αναγκαστείς να δώσεις για λίγη ώρα, σε ένα ιδιωτικό πάρκινγκ στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι κατανοητό, πρόκειται για την ακριβότερη θέση πάρκινγκ παγκοσμίως. Που, οφείλεται, όμως, η εξωφρενική τιμή της;

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο συγκρότημα πολυτελών κατοικιών Mount Nicholson, στην οικιστική γειτονιά The Peak. Εκεί θα συναντήσεις κανείς κάποια από τα πιο ακριβά σπίτια της Ασίας, με τις τιμές τους να είναι απλησίαστες για τον… κοινό θνητό.

Advertisement

Το BBC προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την εταιρεία real estate Wheelock Properties, που κατέχει το οικιστικό συγκρότημα δεν κατάφερε, ωστόσο, να λάβει κάποια απάντηση.

Ενδεικτικές, πάντως, του πλούτου που είναι συγκεντρωμένος στην περιοχή, είναι οι τιμές για την ενοικίαση κατοικίας. Μόλις τον περασμένο Μάιο, ένα διαμέρισμα της Wheelock Properties στο The Peak νοικιάστηκε με μίσθωμα 172.000 ευρώ μηνιαίως. Για έναν χρόνο, δηλαδή, ο μισθωτής θα καταβάλει ένα ποσό κοντά στα 2.070.000 ευρώ!

Advertisement

Η εκτόξευση των τιμών για την αγορά μιας θέσης στάθμευσης στο Hong Kong δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά είχε αρχίσει να συντελείται σταδιακά καθ’ ΄ολη τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. Το 2012, το Bloomberg είχε αναφέρει πως η μέση τιμή για την αγορά μιας θέσης στάθμευσης (όχι μόνο σε πολυτελή συγκροτήματα) είχε ανέβει στα 82.600 δολάρια, ελέω της απόφασης της κυβέρνησης να φρενάρει την αγοροπωλησία κατοικιών, κάτι που οδήγησε πολλούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στις θέσεις στάθμευσης.

Όπως επισημαίνει το BBC, η προηγούμενη πιο ακριβή θέση πάρκινγκ βρισκόταν πάλι στο Hong Kong και κόστιζε 806.000 ευρώ (980.000 δολάρια).

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια Ταξί εξετάζεται παράταση στην ισχύ των Δελτίων ΚΤΕΟ
Πόσοι επιβάτες επιτρέπεται να είναι σε ΙΧ, Ταξί και λεωφορεία
Στις λεωφορειολωρίδες και τα… Ταξί στη Θεσσαλονίκη