Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί τα «αυτοκινητάδικα» πλοία έχουν πρόβλημα στην πυρκαγιά;

Ελλάδα 20:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί τα «αυτοκινητάδικα» πλοία έχουν πρόβλημα στην πυρκαγιά;

ΝΕΑ

Γιατί τα «αυτοκινητάδικα» πλοία έχουν πρόβλημα στην πυρκαγιά;

ΝΕΑ

Το πρόσφατο και δυστυχώς όχι αναίμακτο περιστατικό στις ολλανδικές ακτές, ανέδειξε ένα πολύ σοβαρό ερώτημα.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η ίδια η υποδομή και τα προϊόντα συνεχίζουν να βελτιώνονται, υπάρχει μια πτυχή της ευρείας υιοθέτησης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί: οι θαλάσσιες μεταφορές.

Είναι ένα θέμα που προβληματίζει όλους, από ασφαλιστές μέχρι υπαλλήλους έκτακτης ανάγκης. Και προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει γρήγορη λύση.

Το ζήτημα επανήλθε στην επικαιρότητα, όταν το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway έπιασε φωτιά στα ανοιχτά των ολλανδικών ακτών, μεταφέροντας 498 EVs.

Advertisement
Advertisement

Η φωτιά συνεχίστηκε για αρκετές ημέρες προτού να τεθεί υπό έλεγχο και ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκονταν στο πλοίο, θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς.

Οι αναφορές όχι μόνο υποδηλώνουν ότι η κόλαση προήλθε από την μπαταρία ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, αλλά ότι ο αριθμός των οχημάτων έκανε πιο δύσκολο για τους πυροσβέστες να ελέγξουν την κατάσταση

Οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων δεν αποτελούν νέα ανησυχία, με τα πληρώματα της πυροσβεστικής σε όλο τον κόσμο να πρέπει να ενημερώσουν τις τεχνικές και τον εξοπλισμό τους. για να είναι καλύτερα προετοιμασμένα για μια φωτιά  από μπαταρία λιθίου.

Advertisement

Σύμφωνα με ένα άρθρο της Διεθνούς Ένωσης Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Διάσωσης , μπορεί να χρειαστούν έως και 40.000 γαλόνια νερού για να σβήσει ένα φλεγόμενο Tesla!

Η πυρκαγιά EV στην ξηρά είναι μια πολύ λιγότερο περίπλοκη άσκηση. Σε περίπτωση μεμονωμένου περιστατικού, οι πυροσβέστες μπορούν να σκάψουν λάκκους με νερό και να πετάξουν μέσα τα φλεγόμενα αυτοκίνητα. Στην περίπτωση της σιδηροδρομικής μεταφοράς, τα σιδηροδρομικά βαγόνια μπορούν να απομονωθούν και στο δρόμο, τα φορτηγά μπορούν να ανατραπούν.

Advertisement

Αλλά οι πυρκαγιές σε πλοία είναι πολύ πιο δύσκολες για τους πυροσβέστες, ώστε να έχουν πρόσβαση με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φορτηγό πλοίο με ηλεκτρικά αυτοκίνητα πήρε φωτιά
Τρακάρισμα στο πλοίο: Τι κάνω;
Ηλεκτροκίνηση: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ανησυχούν