Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί παίρνουν φωτιά τα αυτοκίνητα; Τι πιστεύουν οι οδηγοί;

Ελλάδα 8:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί παίρνουν φωτιά τα αυτοκίνητα; Τι πιστεύουν οι οδηγοί;

ΝΕΑ

Γιατί παίρνουν φωτιά τα αυτοκίνητα; Τι πιστεύουν οι οδηγοί;

ΝΕΑ

Με αφορμή τη φωτιά αυτοκινήτου στην λεωφόρο Κηφισίας το οποίο εφοδιαζόταν και με σύστημα υγραεριοκίνησης κάνουμε δημοσκόπηση και παίρνουμε απαντήσεις για τα αίτια που θεωρούν οι ίδιοι οι οδηγοί…

Advertisement
Advertisement

Όπως αποδεικνύεται οι υψηλές θερμοκρασίες επηρεάζουν σημαντικά την καθημερινότητά μας (βλέπε φωτιές) ακόμα και τα ίδια τα αυτοκίνητα. Το πρόσφατο περιστατικό στη λεωφόρο Κηφισίας όπου ένα αυτοκίνητο λαμπάδιασε στη μέση του δρόμου, ήρθε για να μας υπενθυμίσει πως τα οχήματα χρειάζονται την δέουσα προσοχή για να μπορούν να λειτουργούν και να συμπεριφέρονται άψογα.

Ο Τάκης Τρακουσέλλης το τόνισε σε σχετικό του άρθρο γράφοντας χαρακτηριστικά πως «οι υψηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν σε κινούμενες… βόμβες τα παλιά και κυρίως τα κακοσυντηρημένα οχήματα». Τα αποτελέσματα από τα στοιχεία της Πυροσβεστικής δείχνουν πως η εν λόγω Υπηρεσία καλείται συχνά να αντιμετωπίσει περιστατικά με πυρκαγιές αυτοκινήτων.

Κακοσυντηρημένα οχήματα ανέφερε ο Τάκης Τρακουσέλλης έχοντας τα στοιχεία. Ποια είναι όμως η άποψη που έχουν οι ίδιοι οδηγοί;

Advertisement
Advertisement

Δημοσκόπηση

Μέσω IG πραγματοποιήσαμε μία δημοσκόπηση ρωτώντας τον κόσμο να απαντήσει στο ερώτημα «πού πιστεύετε ότι οφείλεται η φωτιά», αναφερόμενοι στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο αυτοκίνητο που κάηκε ολοσχερώς στην λεωφόρο Κηφισίας.

Κάτι… ξέρει το κοινό

Advertisement

Στο σύνολο 10.404 θεατών, ψήφισαν οι 4.386 (το 42,6%). Σχεδόν το 50% έγραψε πως η φωτιά οφείλεται στην κακή συντήρηση του αυτοκινήτου, κάτι που δείχνει ότι οι περισσότεροι γνωρίζουν τι συμβαίνει με τα παλιά αυτοκίνητα. Αρκετά υψηλό ήταν και το ποσοστό (27%) που ρίχνει τις ευθύνες στο σύστημα υγραεριοκίνησης.

Το 14% απάντησε ότι φταίνε οι υψηλές θερμοκρασίες ενώ μόλις το 10% θεωρεί ότι άλλη ήταν η αιτία της φωτιάς.

Advertisement

Αυτοκίνητο 15-ετίας

Να θυμίσουμε ότι η φωτιά ξέσπασε σε ένα αυτοκίνητο Αudi Α4 χρονολογίας του 2008, το οποίο ήταν εφοδιασμένο με σύστημα υγραεριοκίνησης. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά χωρίς να εξαπλωθεί και σε άλλους χώρους ή οχήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε πόση ώρα το αυτοκίνητο γίνεται… φούρνος; (+video)
Ελλάδα: Ο δρόμος τρόμος και φόβος των οδηγών
Τα νέα της πιάτσας, 392…

Advertisement