Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 392…

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 392…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 392…

ΝΕΑ

Καύσωνας και φωτιές μονοπωλούν την ειδησεογραφία τα τελευταία 24ωρα. Παρ’ όλα αυτά τα νέα στην πιάτσα συνεχίζουν κανονικά…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Αυτή είναι η ευχή που δίνουμε κάθε Δευτέρα αλλά όπως έχετε αντιληφθεί η εβδομάδα δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, λόγω των πυρκαγιών…

Δυστυχώς ζούμε αυτό που δεν θα θέλαμε να ζήσουμε με τίποτα και απεχθανόμαστε όσο τίποτα άλλο. Όπως έχετε διαβάσει, ακούσει ή δει, μεγάλες φωτιές μαίνονται στην Αττική (Κουβαράς και Λουτράκι) με αποτέλεσμα να εκκενώνονται περιοχές.

Μία πολύ δύσκολη κατάσταση και ιδιαίτερα σκληρή, ιδίως στην περίπτωση που σου λένε να εγκαταλείψεις το σπίτι σου. Οι καιρικές συνθήκες και οι άνεμοι που επικρατούν δεν βοηθούν την κατάσταση και ευχή όλων μας είναι να σβήσουν οι φωτιές το συντομότερο δυνατόν.

Advertisement
Advertisement

Ας ευχηθούμε όλα να πάνε κατ’ ευχή και να μην θρηνήσουμε θύματα, γιατί οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες

 

Πονάει η ψυχή μας…

Advertisement

Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε κάτι άλλο γιατί με το θέμα φωτιών πονάει πραγματικά η ψυχή μας, λόγω των καταστροφών αλλά κυρίως της απώλειας συνανθρώπων μας, τα προηγούμενα χρόνια…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τράβα και… κουρέψου


 

Διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες για αυξήσεις σε τιμές τροφίμων, σε εισιτήρια πλοίων κ.ά. ενώ δίνεται μεγάλη βαρύτητα στα κέρδη των εταιρειών. Μήπως να αναρωτηθούμε τι γίνεται με τα καύσιμα άλλα και τα… υπερκέρδη που υπάρχουν από τους φόρους, όχι από τις εταιρείες αλλά από το ίδιο το Κράτος; Να υπενθυμίσουμε ότι τα 2/3 των χρημάτων που δίνουμε όταν βάζουμε καύσιμα είναι… φόροι.


 

Την κινεζική JAC ετοιμάζεται να φέρει στην Ελλάδα η εταιρεία Νικ. Ι. Θεοχαράκης, η οποία δραστηριοποιείται με εταιρείες όπως Nissan, Suzuki marine, Yokohama κ.ά. Προς το παρόν έχει φέρει στη χώρα μας ένα επαγγελματικό όχημα και μετά το καλοκαίρι θα εισάγει και επιβατικά, διαφόρων κατηγοριών.


Οι πρώτες συναντήσεις για το ποιος ή ποια θα αναλάβει το γραφείο Τύπου της Nissan Νικ Ι. Θεοχαράκης έχουν γίνει και όπως μαθαίνουμε θα γίνουν και άλλες καθώς θα δημοσιευτεί και ανάλογη αγγελία. Η τελική απόφαση θα παρθεί, όπως έχουμε γράψε, μετά το καλοκαίρι.


Στο linkedin o Γιάννης Καραβάς εμφανίζεται επαγγελματικά ως Head of Marketing χωρίς να διευκρινίζει σε ποια μάρκα του Ομίλου Συγγελίδη. Μήπως αναφέρεται σε κάποιο νέο project καθώς το Marketing στις μάρκες του Ομίλου τρέχουν πλέον οι, Γιάννης Μεθενίτης (Citroen, Opel. Peugeot), Πάνος Αικατερινίδης (DS Automobiles) και Μαρία Κατσαρέα (Mazda);


Η αύξηση των καινούργιων οχημάτων δεν αφορά μόνο στα επιβατικά αλλά σε φορτηγά και λεωφορεία. Για πρώτο εξάμηνο του έτους, η ποσοστιαία μεταβολή συγκριτικά το 2022 είχε ως εξής:

Επιβατικά: 70.362 από 54.798 (28,4%)
Φορτηγά: 5.936 από 5.008 (18,5%)
Λεωφορεία: 141 από 115 (22,6%)


Η ζέστη είναι ανυπόφορη και πολλοί οδηγοί κάνουν του κεφαλιού τους. Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και με τους πεζούς που περπατούν ξέγνοιαστοι στο.. δρόμο. Με λίγα λόγια χρειάζεται φουλ… προσοχή!


Τα πρώτα Jeep Avenger ήρθαν στην Ελλάδα και βρίσκονται ήδη στα logistics. Στις αντιπροσωπείες αναμένεται να εμφανιστεί προς τα τέλη Ιουλίου. Να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep.


Το γεγονός ότι πολλοί αγνοούν το service στο αυτοκίνητό τους σε συνδυασμό με τη ζέστη δημιουργούν ένα εκρηκτικόκοκτέιλ. Το είδαμε σήμερα όταν ένα αυτοκίνητο 20ετίας καταστράφηκε ολοσχερώς από φωτιά στη λεωφόρο Κηφισίας. Το συγκεκριμένα ήταν εφοδιασμένο με after market σύστημα υγραεριοκίνησης.


Τίτλοι τέλους και για την πίστα καρτ στον Άγιο Κοσμά. Όσοι περνούν από το συγκεκριμένο σημείο της Παραλιακής λεωφόρου βλέπουν πως έχουν σκάψει το μέρος που άλλοτε τρέχαμε τέρμα γκάζι με καρτ.


Ολοένα και περισσότερα κινέζικα οχήματα είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα και όπως φαίνεται έχουμε να δούμε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Η BYD (Build Your Dreams) είναι μία από τις πιο γνωστές που ξέραμε και από το παρελθόν καθώς είχαν προσπαθήσει να την εισάγουν πριν από 9 χρόνια οι Όμιλοι Κορτέσης (Mazda) και Πετρόπουλος (μαζί). Ένα project που δεν «περπάτησε» αν και τότε είχαν έρθει αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Πλέον τα μοντέλα της BYD μπορεί ο καθένας να τα μισθώσει μέσω της SIXT.


Τα κινεζικά XEV τα οποία εισάγει και διανέμει ο Όμιλος Σπανός έδωσαν το παρών σε καλοκαιρινό πάρτι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Ιουλίου στην πλαζ Βουλιαγμένης. Τρία οχήματα έδωσαν το παρών και έκαναν τον κόσμο να αναρωτιέται και να ρωτά για το νέο αυτό ηλεκτρικό  μοντέλο.


Απίστευτα υψηλές είναι οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτές τις ημέρες πάνω στα οχήματα εξαιτίας του καύσωνα. Οι μετρήσεις που κάναμε στην περιοχή του Βοτανικού (διαβάστε και το σχετικό άρθρο) έδειξαν ότι αγγίζουν και τους 80 βαθμούς Κελσίου στην οροφή του οχήματος.


Περισσότερα από 80 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν ήδη στην Αστυπάλαια. Να θυμίσουμε ότι οι κάτοικοι είναι 1.300 περίπου και λόγω των κινήτρων τα ηλεκτρικά θα αυξηθούν κατακόρυφα φέτος αλλά και το 2024. Αν προσθέσουμε και τα υπόλοιπα ηλεκτρικά (μηχανάκια – ποδήλατα κλπ.) τότε μιλάμε για ένα πολύ μεγάλο ποσοστό αναλογικά με τον πληθυσμό.


Στο Grand Resort Lagonisi θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Ιουλίου η δημοσιογραφική παρουσίαση του πρώτου Jeep Avenger.


Της μόδας είναι οι ρετρό καντίνες βαν. Όπως θα δείτε οι συγκεκριμένες της Citroen ίσως είναι και οι πιο προχωρημένες και όπως μαθαίνουμε ανακατασκευάζονται στη Λάρισα.


Από… περιέργεια διοργανώσαμε τη δική μας ψηφοφορία αναφορικά με τους TOP Έλληνες οδηγούς που έχουν συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να ψηφίσει το όνομα που ήθελε. Την ψηφοφορία την κάναμε μέσω IG και τα αποτελέσματα (με αριθμό ψήφων) είχαν ως εξής:

Ιαβέρης: 30
Τζίγκερ: 27
Βωβός: 22
Κύρκος: 16
Αθανάσουλας: 9


Χορηγός στο καλοκαιρινό πάρτι της Μάγκυ Χαραλαμπίδου που πραγματοποιήθηκε στην πλαζ Βουλιαγμένης το Σάββατο 15 Ιουλίου ήταν η Yamaha.


Μόνο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο θα έχει ξεχωριστά μαγαζιά η Peugeot motorcycles. Στις υπόλοιπες περιοχές η μάρκα θα συνυπάρχει με άλλες του Ομίλου Σαρακάκη.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 157.900
2. Trcoff: 67.000
3. Tractiongr: 29.700
4. Drive magazine: 27.300
5. Gocar: 17.000
6. Carotogr: 14.800
7. CarGuysGr: 13.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.960
9. Newsauto: 5.150
10. Autobeat: 4.640
11. George Sargiannidis: 4.530
12. 4Τροχοί: 4.410
13. Auto Τρίτη: 3.650
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.830
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 17/7/2023 (21:00)