Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η ηλεκτρική Maserati Quatroporte;

Ελλάδα 18:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί καθυστερεί η ηλεκτρική Maserati Quatroporte;

ΝΕΑ

Γιατί καθυστερεί η ηλεκτρική Maserati Quatroporte;

ΝΕΑ

Το αρχικό πλάνο για την έλευση της νέας «ναυαρχίδας» της ιταλικής μάρκας, έχει αποκλίνει σημαντικά της πορείας του.

Advertisement
Advertisement

Η «αναγέννηση» της Maserati δεν πήγε ακριβώς σύμφωνα με το σχέδιο των στελεχών της εταιρείας, καθώς οι υποψήφιοι αγοραστές δεν αγκάλιασαν ποτέ πραγματικά τη Ghibli ή την Quattroporte.

Ωστόσο, μετά από μερικές αποτυχίες, η ιταλική μάρκα φαίνεται να βρίσκεται τώρα σε καλύτερες βάσεις, χάρη σε μια ποικιλία νέων μοντέλων, συμπεριλαμβανομένων των Grecale και MC20, καθώς και της ανανεωμένης GranTurismo.

Παρόλα αυτά, τα προβλήματα συνεχίζουν να ταλανίζουν την αυτοκινητοβιομηχανία. Μια νέα αναφορά, που βλέπει το φως της δημοσιότητας, ισχυρίζεται ότι η ηλεκτρική Quattroporte έχει «παγώσει μέχρι νεωτέρας».

Advertisement
Advertisement

Όπως αναφέρει η Corriere Torino, οι προμηθευτές ενημερώθηκαν στα τέλη Νοεμβρίου ότι το project M9S είχε «ανασταλεί» και θα έπρεπε να «παγώσουν τις εξελίξεις σχετικά με αυτό».

Το εν λόγω δημοσίευμα αναφέρει ότι η παραγωγή επρόκειτο να ξεκινήσει το νέο έτος με τις παραδόσεις να έχουν προγραμματιστεί για το 2025. Εκ των πραγμάτων φαντάζει απίθανο να τηρηθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο η αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται να προσπάθησε να καθησυχάσει τους προμηθευτές λέγοντας ότι η μελλοντική Maserati «θα αναπτυχθεί, θα κατασκευαστεί και θα παραχθεί 100% στην Ιταλία και θα υιοθετήσει ηλεκτρικούς κινητήρες».

Advertisement

Δεν είναι απολύτως σαφές γιατί η Quattroporte Folgore «μπήκε στον πάγο», αλλά το δημοσίευμα ανέφερε ότι «οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την επανατοποθέτηση των high-end εμπορικών σημάτων του ομίλου, με σκοπό να αποφευχθεί η οποιαδήποτε σύγχυση μεταξύ Alfa Romeo και Maserati».

Για να διασφαλίσει ότι υπάρχει αρκετός διαχωρισμός μεταξύ των ηλεκτρικών εκδόσεων της Quattroporte και της Giulia.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η «κατασκοπεία» έπιασε τη νέα Maserati GranCabrio
Μια Maserati έτοιμη για track day
Η Maserati λέει αντίο στον V8, με σπέσιαλ εκδόσεις Ghibli και Levante