Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Γιατί η Tesla θα κάνει Χριστούγεννα μέσα στα σκουπίδια;

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Γιατί η Tesla θα κάνει Χριστούγεννα μέσα στα σκουπίδια;

ΝΕΑ

Γιατί η Tesla θα κάνει Χριστούγεννα μέσα στα σκουπίδια;

ΝΕΑ

Η κόντρα της Tesla με τους Σκανδιναβούς φτάνει πλέον στα άκρα. Και κανείς δεν δείχνει την διάθεση να κάνει πίσω.

Advertisement
Advertisement

Η διαμάχη μεταξύ της Tesla και των εργατικών ομάδων της Σκανδιναβίας, ιδίως στη Σουηδία, έχει ενταθεί, με τη Σουηδική Ένωση Εργαζομένων στις Μεταφορές να προβαίνει σε ένα αντισυμβατικό βήμα για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.

Ανακοίνωσαν την άρνησή τους να συλλέγουν τα απορρίμματα της Tesla από τις 24 Δεκεμβρίου, εάν η αυτοκινητοβιομηχανία επιμείνει να αντιστέκεται σε συλλογική σύμβαση με τους εργαζομένους της.

Η σύγκρουση ξεκίνησε στα τέλη Οκτωβρίου, όταν οι μηχανικοί της Tesla στη Σουηδία αποχώρησαν από τις δουλειές τους, απαιτώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία να συμμορφωθεί με τα τοπικά εργασιακά έθιμα και να διαπραγματευτεί συλλογική σύμβαση εργασίας, κάτι στο οποίο η Tesla αντιτίθεται σταθερά για πάνω από πέντε χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Η αντιπαράθεση αυτή κλιμακώθηκε καθώς οι λιμενεργάτες προσχώρησαν στην απεργία, αρνούμενοι να ξεφορτώσουν τα οχήματα της Tesla στα σουηδικά λιμάνια.

Για να επιδείξουν αλληλεγγύη, τα συνδικάτα στη Δανία, τη Νορβηγία και τη Φινλανδία δεσμεύτηκαν να μην διαχειρίζονται οχήματα που προορίζονται για τη Σουηδία.

Επιπλέον, ταχυδρομικοί υπάλληλοι, οδηγοί και εργαζόμενοι συντήρησης στη Σουηδία προσχώρησαν στην απεργία κατά της Tesla.

Advertisement

Κατά συνέπεια, οι εγκαταστάσεις της Tesla δεν καθαρίζονται πλέον και η κατάσταση μπορεί να επιδεινωθεί αν αρχίσει η συσσώρευση σκουπιδιών.

Ο Μασκ διευθύνων σύμβουλος της Tesla, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις απεργίες, χαρακτηρίζοντας τη δράση των ταχυδρομικών υπαλλήλων ως “παράλογη”.

Advertisement

Παρά τις νομικές ενέργειες που έχει λάβει η Tesla, όπως αγωγές, για να επιταχύνει τις παραδόσεις, δεν έχει καταφέρει να επιτύχει την παράδοση της αλληλογραφίας, συμπεριλαμβανομένων των πινακίδων κυκλοφορίας για τα νέα οχήματα.

Οι επιπτώσεις της εργατικής διαμάχης επεκτείνονται πέρα από τις απεργίες, επηρεάζοντας και άλλες πτυχές της επιχείρησης της Tesla.

Το νορβηγικό κρατικό επενδυτικό ταμείο, σημαντικός επενδυτής της εταιρείας, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πιέσει την Tesla να συμμετάσχει σε συλλογική σύμβαση με τους Σουηδούς εργαζομένους της.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Μασκ δεν οδηγεί μόνο Tesla!
Χαμός στη Σκανδιναβία με την Tesla!
Θα αγοράζατε Tesla Cybertruck στο… παιδί σας;